Nogomet
Nogomet

Preokret: Neymar neće u Barcu, Santos ga čini najplaćenijim na svijetu?!

U izjavi za brazilski ESPN 21-godišnji je nogometaš Santosa i brazilske reprezentacije, Neymar da Silva Santos Junior, potvrdio da s aktualnim klubom pregovara o produljenju ugovora.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

"Točno je, pregovaram sa Santosom. Točnije, čini to za mene moj otac", rekao je Neymar odgovorivši znakovito na pitanje bi li mogao ostati u Santosu i brazilskoj ligi i nakon Svjetskog prvenstva kojem je Brazil domaćin iduće godine:

"Zašto ne?"

>> Aguero prva želja Reala, Neymar već nešto potpisao s Barcom?

Ugovor sa Santosom Neymaru istječe 2014. godine. Ne potpiše li uskoro produljenje, klub riskira gubitak najvrednijeg eksponata bez odštete.

Da bi doista mogao nastaviti karijeru u Brazilu i nakon ljeta 2014. godine objašnjava sljedeći podatak: Santos mu s novim ugovorom sprema povišicu od milijun reala. Otprilike u protuvrijednosti to daje iznos od 385.000 eura. Trenutačno Neymar igra za mjesečnu plaću od 3.5 milijuna reala. Bude li igrao za 4.5, zarađivat će 1.7 milijuna eura mjesečno odnosno 20.4 milijuna eura na godinu.

Kamerunski napadač Samuel Eto'o igra u Anžiju iz Mahačkale za trenutačno najveću plaću na svijetu koja nakon poreza iznosi 20 milijuna eura na godinu.

Uspješan završetak pregovora između Neymara i Santosa bio bi najbolji demantij pisanja nekih katalonskih medija, koji su protekli tjedan izvještavali kako je sjajni Brazil već potpisao 'nešto' s Barcelonom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.