Nogomet
Nogomet

Mourinho u svom stilu za debakl Reala okrivio - suce!

''Izgubili smo dva boda, ali cijela je druga polovica sezone ispred nas za odigrati'', komentirao je trener Real Madrida Jose Mourinho nakon remija (1-1) na gostovanju kod "fenjeraša" Almerije.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Kako je Barcelona u 19. kolu na Camp Nou savladala Malagu s 4-1, pobjegla je Realu na četiri boda razlike.

''Uvijek želimo pobijediti, ali sada nismo uspjeli. Nismo igrali u ritmu u koji smo navikli u prvom poluvremenu. Almeria se branila vrlo organizirano i igrali su u skladu sa svojim potencijalom. Skidam im kapu što su osvojili vrlo važan bod'', rekao je Mourinho, koji je tada kritizirao suca Pereza Lasu.

>> VIDEO Kakav kiks: Real izgubio bodove gdje se najmanje nadao!

''U normalnim okolnostima, ako suci rade svoj posao s jednakim kriterijem za svaku momčad, Primeru još mogu svi osvojiti. Na polovici smo sezone i zaostatak možemo nadoknaditi. Neću se žaliti na suđenje'', rekao je Mourinho i onda sam sebe demantirao:

''Radije govorim lijepo o suđenju, kao što sam to činio prošlog četvrtka usprkos činjenici da smo primili gol iz ofsajda. Ako nemam što lijepo reći o suđenju, radije neću ništa reći. Poznajem ovog suca iz perioda dok sam prvi put bio u Španjolskoj. Svi se mijenjamo tijekom vremena, ali gospodin Perez Lasa isti je danas kao što je bio i 1996. godine.''

''Mislim da smo bili dobri u dosadašnjem dijelu sezone. Pobijedili smo 15 puta, remizirali tri puta i jednom izgubili, ali to nije dovoljno da bismo postali prvaci. Nadamo se da ćemo se popraviti u drugom dijelu sezone.''

Dodajmo još da se iz Reala oglasio i sportski direktor kluba Jorge Valdano koji smatra da mediji odmažu "kraljevskom klubu" konstantnim pisanjem o dolasku novog napadača u siječanjskom prijelaznom roku koji bi trebao zamijeniti ozlijeđenog Gonzala Higuaina.

''Radimo na tome, ali ne želimo to spominjati svaki dan. To nam pitanje možda odvlači previše koncentracije. Novine o tome stalno pišu, više nego o samim utakmicama i to je vrlo vjerojatno pridonijelo dekoncentraciji. Treba se usredotočiti na ono na travnjaku, a ono što ovoj momčadi nedostaje su golovi'', komentirao je Valdano.

Više o