Nogomet
Nogomet

Mandukiću opet sjajne ocjene, a on oduševljen zbog gola

Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić bio je iznimno zadovoljan načinom na koji je njegov Bayern reagirao u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Juventusa u Torinu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Bayern je nakon 2-0 u Münchenu slavio identičnim rezultatom i u Torinu, a strijelac prvog pogotka u 63. minuti bio je upravo naš reprezentativac.

>> Mandžukić i Pizzaro srušili Juventus u Torinu!

>> PSG blizu senzacije: Messi ušao i pokrenuo akciju, Pedro spasio Barcu!

''Ključno je bilo što smo igrali onako kako smo igrali u Münchenu. Bila je dobra atmosfera i teška utakmica. Znali smo da moramo ostati hladnih glava i zabiti jedan gol, što smo i napravili. Oduševljen sam zbog gola, ali još sam više oduševljen što smo prošli. Nismo još gotovi'', prenosi Mandžukićeve riječi službena Bayernova web-stranica.

Goal.com: Mandžukiću odlična četvorka

Eminentni nogometni portal Goal.com dodijelio je hrvatskom reprezentativcu Mariju Mandžukiću ocjenu 4 (1 najlošija, 5 najbolja) za izdanje u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Juventusa u Torinu.

"Bio je blizu postizanja pogotka u 9. minuti, ali je njegov udarac iz blizine sjajnom intervencijom blokirao Padoin. Baš kao i u prvoj utakmici u Münchenu Mandžukić je zatvorio Andreu Pirla, te mu nije dozvolio da se "razmaše". U konačnici je za svoj trud nagrađen pogotkom u 64. minuti", piše Goal.com.

Zanimljivo, igračem utakmice proglašen je Arjen Robben (4.5), iako je bio prilično sebičan, te je nekoliko njegovih dalekometnih udaraca završavalo i po nekoliko metara od gola. Nizozemac je bio najbliže pogotku u 60. minuti kada je jedan takav udarac završio na vratnici.

Mandžukića je Kicker ocijenio vrlo dobrom dvojkom (ocjene se kreću u rasponu od najbolje jedinice do najlošije šestice), a jednako je dobru ocjenu od Bayernovih igrača dobio tek branič Dante.

„Zabio za 0-1. Dobar borac, nije dopustio da nepravedno dodijeljeni žuti karton na njega utječe“, opisuje Kicker Mandžukićevu igru.

Bayern je u Torinu kod Juventusa ponovio rezultat iz Münchena, te s ukupnih 4-0 prošao u polufinale Lige prvaka. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.