Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Remi na Camp Nou

PSG blizu senzacije: Messi ušao i pokrenuo akciju, Pedro spasio Barcu!

Barcelona i PSG odigrali su 1-1 u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka na stadionu Camp Nou, što je Kataloncima bilo dovoljno za plasman u polufinale, nakon što su u Parizu odigrali 2-2…

Šestu godinu zaredom momčad Barcelone će igrati u polufinalu Lige prvaka, što je rekordan učinak u povijesti ovog natjecanja. Katalonski gigant je u dvama ogledima s PSG-om imao vrlo tešku zadaću, ali je ipak uspješno odradio posao, te je prošao dalje zbog pogotka više postignutog u gostima. Lionel Messi zbog ozljede bedrenog mišića nije bio u početnom sastavu u uzvratnoj utakmici, ali je ušao u igru u nastavku.

>> Mandžukić i Pizzaro srušili Juventus u Torinu!

Xavi je opasno zaprijetio gostima već u 2.minuti iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla malo pored vratnice. U 24. minuti, Parižani su imali lijepu priliku kada je Lavezzi nakon dobrog proigravanja Zlatana Ibrahimovića s loptom ušao u kazneni prostor i nisko pucao, ali je Valdes s tla nogom obranio udarac.

Četiri minute kasnije, nova šansa za PSG. Ibrahimović je s lijeve strane ubacio loptu, ali je Lucasov udarac u gornji kut Valdes odbio u korner.

Barca je u prvom dijelu imala 62% posjeda lopte, prevlast u udarcima 13-7, ali je PSG djelovao vrlo opasno. Možda i opasnije od domaćina. Xavi i Iniesta nisu se uspjeli nametnuti sa svojim dodavanjima kao obično, a Lionel Messi je nervozno s klupe promatrao događaje na travnjaku.

Još nervozniji je postao u 50. minuti kada su Parižani poveli. Ibrahimović je u kontri majstorski proigrao Javiera Pastorea, koji je pobjegao obrani Barcelone i malo iskosa s lijeve strane svladao Valdesa. Postao je Pastore prvi Argentinac koji je na stadionu Camp Nou zabio gol Barceloni u Ligi prvaka nakon Gabriela Batistute 1999. godine u dresu Fiorentine. Ibrahimović je, pak, upisao sedmu asistenciju ove sezone u Ligi prvaka, po čemu je rekorder.

Nakon toga je gol domaćeg sastava visio u zraku, sijevalo je sa svih strana. Lionel Messi je ušao u igru u 62. minuti, te je sudjelovao u akciji kod izjednačujućeg pogotka Barcelone u 71. minuti. Sjajno je uposlio Villu, koji je proslijedio loptu prema Pedru, a ovaj je topovski lijevom nogom s 15 metara zakucao u lijevi kut.

Tako se Pedro specijalizirao za golove Francuzima. Zadnji prije ovog zabio je u dresu španjolske reprezentacije u kvalifikacijama za SP protiv Francuske na Stade de Franceu prošlog mjeseca. Tim golom je Španjolska slavila s 1-0 i preuzela vrh ljestvice, a sada je Barcelonu svojim pogotkom odveo u polufinale protiv francuskog PSG-a. Ukupno mu je to 14. gol u karijeri u Ligi prvaka, te je najefikasniji Španjolac u Barceloni u ovome natjecanju u zadnjih 10 godina.

Do kraja utakmice je Barcelona kontrolirala utakmicu, te Parižanima nije dopustila neku izgledniju situaciju za gol koji bi ih odveo u polufinale.

Spomenimo da je David Beckham ušao u igru u 83. minuti u gostujućem sastavu, a šest minuta kasnije dobio je žuti karton.

Barcelona je ipak zasluženo prošla dalje, ali je PSG na stadionu Camp Nou ostavio odličan dojam i propisno je namučio domaće igrače i navijače koji su s velikim olakšanjem dočekali sučev zadnji zvižduk…(TS)

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratna utakmica:

Barcelona – PSG 1-1 (Pedro 71 / Pastore 50), prva utakmica 2-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider