Nogomet
Nogomet

Legenda Reala obrušila se na Mourinha, Pique se pridružio i dodao - medije

Obrambeni nogometaš Barcelone Gerard Pique kritikama je još jednom udario po treneru Real Madrida Joseu Mourinhu, ali je oštro kritizirao i madridske i katalonske medije zbog neobjektivnosti…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Pique je gostovao na konferenciji za novinare, a u jednom mu je trenutku sletjelo i pitanje o Mourinhu koji je posljednjih tjedana redovito na udaru medijskih kritika.

''Zanimljivo je to. Kad je Real pobjeđivao, Mourinhu je bilo dopušteno sve. Došao je na Camp Nou i zabio prst u oko Titu Vilanovi. I koliko je utakmica kazne dobio? Nijednu. Sad kad je Ikera Casillasa bacio na klupu, kad je izvrijeđao novinara, onda ga se kritizira. A Mourinho je oduvijek ovakav. Otkad je došao u Španjolsku, ponaša se isto'', rekao je Pique i dodao:

''Mourinhu je sve dozvoljeno. No, mislim da medijima ne bi trebalo biti. A to se odnosi i na one iz Barcelone i na one iz Madrida. Ni Barҫa ne radi uvijek sve dobro. Ali kad pogledate naslovnice El Mundo Deportiva i Sporta, čini se da je uvijek sve savršeno. To je pogrešan pristup. I za Real i za Barcelonu.''

Nekadašnji nogometaš i trener Real Madrida, Nijemac Bernd Schuster (53), također je kritizirao Mourinha. Schuster smatra da stil kojim danas igra Real nije primjeren veličini toga kluba.

''Mourinho ganja rezultat, želi skupljati trofeje, a ljepota igre mu nije važna'', kazao je Schuster, dodavši kako ne razumije zašto je Portugalac nedavno preselio na klupu klupskog kapetana Ikera Casillasa.

''Takvim nepopularnim mjerama Mourinho šteti sam sebi i gubi simpatije. Casillas uopće nije kriv za krizu, cijelo je vrijeme branio na visokoj razini. Tu se radi o osobnim razmiricama između njih dvojice.''

Schuster je za kraj razgovora za Kicker izrazio uvjerenje kako bi dvoboji protiv Manchester Uniteda u osmini finala Lige prvaka mogli biti presudni za Mourinhovu budućnost na Santiago Bernabeuu.

''Svi čekaju veljaču i Ligu prvaka. Bit će to sve ili ništa. Ako Real ispadne od Uniteda, sve je moguće'', zaključio je Nijemac.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.