Nogomet
Nogomet

Evo odgovora Barcelone nakon šokantne vijesti

"Mirni smo, nema razloga za paniku", poručuju iz katalonskog nogometnog kluba, kojeg je FIFA oštro kaznila zbog kršenja pravila o dovođenju igrača do 18 godina...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Dan nakon remija protiv madridskog Atletica u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka Barcelona je saznala šokantne vijesti. Katalonski klub kažnjen je od strane FIFA-e te neće moći dovoditi igrače u naredna dva prijelazna roka! Istraga protiv Barcelone podignuta je zbog kršenja pravila FIFA-e o dovođenju igrača mlađih od 18 godina. U svojem priopćenju FIFA navodi kako je Barcelona prekršila članak 19 Pravilnika u slučaju deset mladih igrača, a osim kršenja tog članka utvrđeno je još niz nepravilnosti.

FIFA drakonskom kaznom šokirala Barcu: Transfer Halilovića doveden u pitanje?

Dnevnik blizak Barceloni tvrdi: Halilovićev transfer je zamrznut!

Evo što je Barcelonu gurnulo u velike probleme

Istraga se odnosila na registraciju i dovođenje igrača u razdoblju od 2009. do 2013. godine, a u priopćenju iz krovne svjetske nogometne organizacije ne navodi se o kojim igračima je riječ. Kasnije se doznalo da je riječ o dvojici Korejaca i nekoliko afričkih nogometaša.

"Mirni smo. Normalna je procedura u ovakvim slučajevima da imamo 90 dana da objasnimo svoje postupke. Nema razloga za prijevremenu paniku", poručio je neimenovani izvor iz katalonskog kluba.

Ukoliko se ništa ne promijeni u odluci i nakon objašnjenja, Barcelona će biti kažnjena nesudjelovanjem u naredna dva prijelazna roka i neće moći dovoditi i registrirati nove igrače sve do ljetnog prijelaznog roka 2015. godine. Osim te kazne, zaradila je i novčanu kaznu u visini od 450 tisuća švicarskih franaka.

Također, transfer hrvatskog nogometnog dragulja Alena Halilovića je pod velikim znakom pitanja. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.