Nogomet
Nogomet

Atomski Bayern bez Mandžukića srušio veliki rekord Lige prvaka!

Nogometaši minhenskog Bayerna nastavljaju dominirati na svakom koraku, pa je tako europski prvak i dalje savršen u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U utakmici 5. kola skupine D Bayern je slavio u Moskvi kod CSKA s 3:1. No, momčad Pepa Guardiole još uvijek nije osigurala prvo mjesto u skupini, makar je tom cilju izuzetno blizu. Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić nije igrao ove srijede u Moskvi zbog ozljede, ali su njegov posao obavili Arjen Robben, Mario Götze i Thomas Müller.

0:1 Robben

Već je u 17. minuti pogotkom Nizozemca Robbena gost iz Bavarske poveo, a početkom drugog dijela je Götze povećao na 2:0. Do kraja ogleda su dosuđena dva penala, po jedan na obje strane, a realizatori su bili prvo Japanac Keisuke Honda za domaćina, a potom Thomas Müller za goste.

Time je Bayern došao do rekordne desete pobjede zaredom u Ligi prvaka. Dosadašnji je rekord držala Barcelona (devet u nizu). Osim u ovoj sezoni, Bayern je imao i pet pobjeda na kraju prošle sezone (dvije u četvrtfinalu protiv Juventusa, dvije u polufinalu protiv Barcelone i finalnu protiv Borussije).

Liga prvaka, 5. kolo skupine D:

CSKA Moskva - Bayern 1:3 (Honda 62-11m / Robben 17, Götze 56, Müller 65-11m)

Manchester City - Viktoria Plzen (kasnije)

Redoslijed: 1. Bayern 15, 2. Manchester City 9 (-1), 3. CSKA Moskva 3, 4. Viktoria Plzen 0 (-1).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.