Ostali sportovi
Ostali sportovi

Najbolji Norvežanin i jedan od najboljih rukometaša svijeta poručio: "Hrvatska? Bit će to rat!"

Hrvatska će protiv fenomenalne Norveške tražiti put u finale Europskog prvenstva u rukometu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Bez ikakve sumnje najveća prijetnja Hrvatskoj u polufinalu Europskog rukometnog prvenstva bit će Sander Sagosen.

Ovaj fenomenalni srednji vanjski s 51 pogotkom najbolji je strijelac ovog Eura, ali ne samo to - on i razigrava suigrače, vidi ono što nitko drugi ne vidi, a veliki doprinos daje i u obrani, gdje obično zaustavlja suparničkog desnog vanjskog.

Juri po zlato, ali i rekord Kire Lazarova

U utakmici protiv Slovenije Sagosen je svih 60 minuta proveo na klupi. Bila je to odluka norveškog izbornika Christiana Bergea, koji je odlučio odmoriti najjače adute i dati priliku onima koji su u dosadašnjem dijelu turnira imali nešto manju minutažu.

Nakon što je odbio Hrvatsku, EHF izašao ususret Norvežanima i promijenio satnicu polufinala

"Bila je to dobra prilika da se svi odmorimo. Protiv Slovenije se pokazalo koliko je zapravo dugačka klupa naše reprezentacije", izjavio je nakon utakmice Sagosen, koji će u preostala dva susreta pokušati srušiti rekord europskih prvenstava po broju postignutih pogodaka.

Zasad tu laskavu titulu drži legendarni Kiril Lazarov koji je na Euru 2012. u Srbiji zabio 61 gol. Sagosenu nedostaje 10 da ga sustigne, a 11 da ga prestigne.

Červar objasnio zašto je Norveška favorit protiv Hrvatske: "Sve ide na njihov mlin..."

Na ljeto se priključuje Duvnjaku u Kielu

Prvu priliku za približavanje Lazarovu imat će baš protiv naše reprezentacije u petak u polufinalu.

"Bit će to rat tijekom svih 60 minuta. Bit će izuzetno teško. Što se nas tiče, mi uživamo u ovom Europskom prvenstvu i svjesni smo da ćemo ga ili osvojiti ili, uvjetno rečeno, nestati. Idemo po zlato", poručio je Sagosen.

Zanimljivo, premda za reprezentaciju igra još od 2013., Sagosenu su tek 24 godine. U rujnu će proslaviti 25. rođendan, a već dosad isprofilirao se kao jedan od najboljih rukometaša svijeta. Ovo mu je treća uzastopna sezona da igra za PSG, ali neće još dugo ostati u Parizu jer je već potpisao ugovor s Kielom, gdje će se od ljeta priključiti našem Domagoju Duvnjaku, koji je kapetan u najtrofejnijem njemačkom klubu.