Ostali sportovi
Ostali sportovi

Asistencijama izludio Španjolce, pa podsjetio zašto Kauboji moraju ozbiljno shvatiti Brazil

Igor Karačić svjestan je opasnosti koju sa sobom nosi reprezentacija Brazila u prvoj utakmici druge faze Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Osvajanjem prvog mjesta u skupini B Svjetskog rukometnog prvenstva Hrvatska si je osigurala dan više odmora, ali i, što je još važnije, maksimalna četiri boda s kojima odlazi u drugu fazu natjecanja. Osim toga, prvu utakmicu igramo s najslabijom momčadi iz skupine A s kojom se križamo, a to je Brazil. 

"Nikako ne smijemo podcijeniti Brazilce. Agresivni su i tehnički potkovani, te stoga vrlo opasni", kazao je uoči puta u Köln, na poprište drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva Igor Karačić.

"Prenosimo četiri boda u Köln, imamo dva dana za regeneraciju i slijedi ogled s Brazilom. To je dovoljno vremena da smislimo taktiku i proučimo Južnoamerikance, koji su ostavili dvije europske momčadi iza sebe. Nikako nisu za podcjenivanje, a igrali smo s njima na SP-u u Kataru 2015. godine, kada smo ih dobili u zadnjih minutu-dvije. Stvarno su dobri, možda nemaju širinu igrača, ali oni itekako znaju igrati rukomet", kazao je Mostarac komentirajući skupinu u Kölnu.

Hrvatska je prije četiri godine, otprilike u isto ovo vrijeme, igrala osminu finala Svjetskog prvenstva i tada je na poluvremenu gubila od Brazila 15:13. Nakon toga je okrenula rezultat u svoju korist, ali se Brazil držao u igri do same završnice. U konačnici je susret završio rezultatom 26:25.

"Imamo još za protivnike Nijemce i Francuze i mislim da nam jedna pobjeda neće biti dovoljna za polufinale. Nikola Karabatić će ipak igrati? To je njihov problem, a ne naš."

Naš playmaker Karačić u pobjedi protiv Španjolske ostao je bez gola, ali je igrao puno vremena i podijelio čak 8 asistencija.

"Da pobijedimo Španjolce, trebala nam je baš velika mentalna snaga i koncentracija. Imali smo puno raspoloženih igrača, od Šege na golu, do Muse i ostalih, nitko nije zakazao. No nije bilo lagano, pogotovu na kraju kada se razbranio Vargas, a ja sam pomislio da će se ponoviti polufinale Eura u Poljskoj, kada su nas u samoj završnici stigli i pobjedili. Srećom, izvukli smo se."

Hrvatska reprezentacija je rano jutros iz Münchena otputovala u Köln, gdje 20. siječnja u 18 sati slijedi prvi ogled skupine I s Brazilom.

Hrvatska stiže u hram rukometa i mjesto najveće sreće za neke naše igrače