Ostali sportovi
Ostali sportovi

EHF pokrenuo disciplinski postupak protiv Červara zbog nesportskog poteza!

Europska rukometna federacija neće tek tako progledati kroz prste hrvatskom izborniku.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Protiv Line Červara je Europska rukometna federacija (EHF) pokrenula disciplinski postupak zbog poteza koji je napravio u završnici utakmice Hrvatska – Bjelorusija.

Radi se o situaciji iz posljednje minute utakmice kada je Hrvatska imala vodstvo 24:23, a Bjelorusija napad za izjednačenje. U jednom je trenutku Červar prešao crtu, ušao u teren i rukom uhvatio bjeloruskog desnog vanjskog Artura Karvackija.

Sve skupa trajalo je manje od dvije sekunde, ali dovoljno da izbije skandal.

Postupak već pokrenut, Danci navijaju da ga izbace s Eura

Danska televizija TV 2 kontaktirala je, nakon mišljenja tamošnjih rukometnih stručnjaka, EHF s pitanjem što misle napraviti u vezi s Červarovim potezom.

Dobili su odgovor kako je protiv hrvatskog izbornika pokrenut disciplinski postupak.

Na press-konferenciji poslije utakmice Červar se branio kako nije bilo nikakve namjere te da se sve dogodilo u žaru borbe, ali snimka ga demantira.

"Jasno je da za ovakvo nešto se mora dobiti kazna. Videotehnologiju koriste u svim situacijama, pa ne vjerujem da je moguće da im ovo promakne. To je skandal", ističu Skandinavci.

Urednik rukometa na TV 2 Dan Philipsen izrazio je nadu da će EHF izbaciti Červara s turnira.

"To je samo moja nada, ali znam da se to neće dogoditi jer nema dovoljno muškaraca u EHF-u da izbace čovjeka koji je trener domaće reprezentacije."

Pratit ćemo razvoj situacije i vidjeti kakav će biti pravorijek iz Beča, gdje je sjedište Europske rukometne federacije.

Vujović se izvukao bez kazne

U međuvremenu, valja podsjetiti da se u kontekst suspenzije na ovom Europskom prvenstvu dovodio i slovenski izbornik Veselin Vujović nakon izjave kako ovaj sport vode debili. Rekao je to nakon kontroverznog završetka utakmice Slovenija – Njemačka, poslije kojeg su Slovenci čak i prijetili da će napustiti Europsko prvenstvo.

Situacija se smirila i nije narušena regularnost natjecanja, a Vujović se izvukao bez sankcija.