Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
potpuno izgubio živce

Veselin Vujović nije mogao suzbiti emocije: "Ovaj sport vode debili"

Veselin Vujović u potpunosti je izgubio živce nakon što je Sloveniji izbijena pobjeda iz ruku protiv europskog prvaka Njemačke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik rukometne reprezentacije Slovenije Veselin Vujović nije se smirio ni debelo nakon utakmice u kojem je njegova momčad uzela "samo" bod europskim prvacima Nijemcima. Kažemo samo jer se već činilo da su Slovenci upisali pobjedu, a onda se umiješala video-tehnologija.

Podsjetimo, u završnici utakmice 2. kola skupine C na Europskom prvenstvu za rukometaše u kojoj su Slovenija i Njemačka u zagrebačkoj Areni odigrali 25:25 i to pogotkom Njemačke iz sedmerca po isteku vremena nakon dugotrajnog pregledavanja snimke, ustanovljeno je kako su suci taj sedmerac dosudili jer je slovenski igrač Blaž Blagotinšek ometao izvođenje lopte sa sredine igrališta.

Naime, nakon što je Paul Drux 10-ak sekundi prije kraja poravnao na 24-24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija je izvela "brzi centar" te je Blaž Janc pogodio za 25-24. Iako se činilo kako je taj pogodak postignut u posljednjoj sekundi, Nijemci su izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon 10-ak minuta pregledavanja snimke ustanovili kako je na semaforu ipak ostalo nešto vremena, a da se Blagotinšek nije nalazio na potrebna tri metra udaljenosti od njemačkog igrača koji je želio izvesti loptu s centra.

Takva opstrukcija kažnjava se izravnim crvenim kartonom i sedmercem za suparnika, a Tobias Reichmann je uspješno izveo taj sedmerac za konačnih 25-25.

"Ako oni rade cirkus, onda mogu i ja raditi cirkus! Napravili su sport smiješnim, jer ga vode debili! Ja očito ne znam pravila, mogu samo čestitati Nijemcima. Ja sam jako zadovoljan svojim igračima", rekao je Vujović.

"Suci i delegat doveli su utakmicu u egal, i to u utakmicu u kojoj smo mi vodili gotovo svih 60 minuta", zaključio je bivši trener PPD Zagreba.

Nakon ovakvog raspleta utakmice, slovenska reprezentacija odlučila je uložiti žalbu na suđenje.

Njemačka nakon dva kola ima tri boda, dok Slovenija ima jedan.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider