Nogomet
Nogomet

Nikola Karabatić želi da se u rukometu promijene dva pravila, jedno posebno obožava Lino Červar

Tko zna hoće li se uvažiti njegova molba.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Francuski rukometaš Nikola Karabatić zbog ozljede je propustio Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu.

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena prati utakmice svoje reprezentacije koja je kao prva u skupini izborila drugi krug natjecanja.

Karabatić je jedno od glavnih imena današnjice, čija se riječ jako poštuje. Svojim autoritetom želi pokrenuti promjenu rukometnih pravila, a trenutačno mu smetaju dva pravila koja želi da se što prije promijene.

Rukometaš PSG-a oglasio se na Twitteru.

''Kao ljubitelj rukometa, poručujem onima koji su zaduženi za pravila našeg sporta da promijene pravilo igrača sedam na šest, a treba uvesti i ograničenje u napadu'', jasan je bio Karabatić, a njegovu ideju pohvalili su ostali rukometaši poput Jeromea Fernandeza.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Ako se ukine igra sedam na šest, to se sigurno neće svidjeti hrvatskom izborniku Linu Červaru, koji jako voli koristiti to pravilo, a u nekim utakmicama Hrvatsku je koštala igra bez golmana.

Možda najbolja opcija za rukomet bilo bi uvođenje ograničenja napada jer bi onda sudac imao manji utjecaj na igru, a rukometaši bi se morali naviknuti da u zadanom periodu moraju završiti akciju, pa bi tako rukomet sigurno dobio na atraktivnosti.