Tenis
Tenis

VIDEO Sinner ponovno dotukao Đokovića, a ovaj majstorski potez Talijana oduševio je i Srbe

Najbolje rangirani tenisač svijeta Jannik Sinner ostvario je četvrto uzastopno slavlje nad Novakom Đokovićem.

Jannik Sinner i Novak Đoković (Foto:Profimedia)

Nakon pobjede u finalu ATP Mastersa u Šangaju, Jannik Sinner je po drugi put u samo pet dana uspio nadigrati Novaka Đokovića. Ovaj put se radilo o polufinalu premijernog Six Kings Slama u Saudijskoj Arabiji, gdje je Talijan pobijedio Srbina rezultatom 2:1 (2:6, 7:6 (0), 4:6) u setovima.

Sinner je dominirao u prvom setu te u konačnici ga i uzeo, oduzevši Đokoviću servis dvaput. Đoković je uzvratio u drugom setu i brzo poveo 2:0, ali situacija se potpuno promijenila u trećem gemu drugog seta. Sinner je izvrsno servirao, a tada se dogodio i ključni poen 

Talijan majstorskim potezom oduševio i Đokovića

Nakon dugog niza udaraca, Sinner je pozvao Đokovića prema mreži, a Novak je odgovorio briljantnim potezom. Poslao je loptu u kut Sinnerovog dijela terena, no Sinner je uspio vratiti na jednak način i osvojiti poen.

Đoković je na kraju bio prisiljen zapljeskati suparniku za taj potez. Video sjajnog poteza Sinnera možete pogledati OVDJE.

U odlučujućem setu vodila se još teža bitka, no Đoković je u ključnim trenucima izgubio servis u sedmom i devetom gemu, što je Sinneru omogućilo da odnese pobjedu.

Talijan, koji je ove sezone osvojio Australian Open i US Open, osigurao je plasman u finale gdje će se suočiti s pobjednikom meča između Carlosa Alcaraza i Rafaela Nadala.

VIDEO Razgovor sa slavnim Hrvatom: Legendarni klub mu je skoro bio ugašen, a sada se vraća na vrh

"Serijski pobjednici iz maksimirske šume" pod povećalom Salzburga: Dotakli se i Bjelice

VIDEO Tko će braniti protiv Škotske? Pitali smo legendu Hajduka za mišljenje

Cup tree provided by Sofascore