Tenis
Tenis

Procurio dokument koji baca krivnju za Đokovićev fijasko na australski savez

Tennis Australia poslala je svim igračima obavijest kako je za nastup na AO-u dovoljna liječnička ispričnica, međutim savezna vlast im je još u studenom istaknula kako taj dokument nije dovoljan.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Slučaj Novaka Đokovića koji je zapeo na ulazu u Australiju i ne može u zemlju jer nema odgovarajuću vizu, malo se nagnuo na njegovu stranu jer su tamošnji mediji objavili dokument koji krivnju za ovu zbunjujuću situaciju skreće u smjeru Australskog teniskog saveza.

Đoković je na ulaz u zemlju stigao s liječničkom ispričnicom za koju je vjerovao da će mu biti dovoljna za nastup u Melbourneu, o čemu ga je obavijestio Tennis Australia, međutim pojavio se dokaz koji optužuje upravo organizatore turnira.

Napokon se oglasio Novak Đoković, evo što je poručio obožavateljima na Instagramu

Dokument koji je nabavio News Corp Australia, medijska kuća u vlasništvu Roberta Murdocha, dokazuje kako je savezna vlast u još u studenom poslala obavijest savezu kako liječnička potvrda, dobivena na temelju preboljenja koronavirusa u zadnjih šest mjeseci, neće vrijediti. Tennis Australia je u prosincu, svejedno javio tenisačima kako će necijepljenim tenisačima taj dokument biti dovoljan za dobivanje vize bez obavezne karantene.

Obitelj Novaka Đokovića najavila novi prosvjed, australske vlasti ne puštaju svećenika u hotel

Vjeruje se kako je po istoj logici stradala i češka tenisačica Renata Voračova, koja se nedavno pridružila u hotelu za razliku od ostalih tenisača koji su ušli s medicinskim izuzećem.

Za dozvolu ulaska u zemlju bilo je dovoljno donijeti liječničko izuzeće iz inozemstva, a za nastup na Australian Openu moralo se dobiti dozvolu neovisne skupine australskih stručnjaka. Za njega se moglo prijaviti do 10. prosinca, dakle mjesec dana poslije ove odluke savezne vlade.