Tenis
Tenis

Ovo što je 18-godišnji Dino Prižmić napravio Đokoviću nije nitko u povijesti njegove slavne karijere

Dinao Prižmić je postao glavna tema u teniskom svijetu.

Novak Đoković i Dino Prižmić (Foto:Afp)

Hrvatski 18-godišnjak Dino Prižmić u svom je debitantskom nastupu u seniorskoj konkurenciji na Grand Slam turnirima pružio snažan otpor prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću koji je nakon četiri sata i jedne minute slavio sa 6-2, 6-7 (5), 6-3, 6-4 u njihovom dvoboju 1. kola Australian Opena.

Prižmić je zahvaljujući sjajnoj igri postao priča ovogodišnjeg Australian Opena. Pružio je neočekivano dobar otpor velikom Đokoviću.

Prižmić oduševljen nakon meča karijere: ''Uživao sam i pružio svoju najbolju igru. Đokoviću želim svu sreću''

Ono po čemu je Prižmić ispisao povijest je to da je jedini tenisač koji je izdržao protiv Đokovića više od četiri sata u prvom kolu nekog Grand Slam turnira. Stvarno vrhunski uspjeh za talentiranog Splićanina.

Prižmiću je za nešto više u ovom meču nedostajala bolja realizacija na drugom servisu (31%), čemu nije pomoglo ni sedam dvostrukih pogrešaka. Đoković je imao nešto više izravnih poena (40-31) u odnosu na hrvatskog tinejdžera, ali je Prižmić napravio manje neiznuđenih pogrešaka (42-49). Srpski tenisač je osam puta oduzeo servis suparniku, a Prižmić je napravio četiri 'breaka'.

Sljedeći suparnik srpskog tenisača na putu prema 25. Grand Slam trofeju bit će bolji iz dvoboja dvojice Australaca, prošlogodišnjeg umaškog pobjednika Alexeija Popyrina i dobitinika pozivnice za glavni turnir Marca Polmansa.