Tenis
Tenis

Davis Cup: Argentina očekivano povela protiv Kazahstana

U prvom ogledu četvrtfinala teniskog Davisova kupa Argentina je dvjema lakim pobjedama stigla do uvjerljive 2-0 prednosti protiv Kazahstana...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Dvoboj između Argentine i Kazahstana, koji se igra u glavnom gradu Argentine Buenos Airesu, počeo je dan ranije u odnosu na preostala tri četvrtfinalna susreta.

Juan Monaco i Juan Martin Del Potro upisali su lagane pobjede protiv Andreja Golubjeva odnosno Mihaela Kukuškina.

Prvi su na teren izašli prvi reket Kazahstana Golubjev i drugi reket Argentine Monaco. U prvom je setu samo bilo pitanje vremena kada će Monaco oduzeti servis Kazahstancu jer je od prvog gema dominirao igrom te konstantno prijetio break prilikama. Break odluke u prvom setu dogodio se u šestom gemu, nakon čega Argentinac nije imao problema sa zadržavanjem svog servisa do kraja seta.

Potpuni raspad sistema dogodio se Kazahstancu u drugom setu koji je Monaco dobio sa 6-0. Treći set je donekle bio "neizvjestan", ali je svejedno jedan break bio dovoljan da Monaco donese prvi bod Argentini s konačnih 6-3, 6-0, 6-4. Spomenimo samo da Golubjev nijednom nije uspio oduzeti servis Argentincu dok je ovaj njemu to učinio pet puta.

U drugom susretu nije bilo ni najmanje neizvjesnosti s obzirom da je Del Potro "poderao" Kukuškina. Argentinac je riješio Kukuškina za nešto malo više od dva sata igre s više nego uvjerljivih 6-2, 6-1, 6-2. Argentinac je čak osam puta oduzimao servis suparniku dok je Kazahstanac to učinio jednom.

Sutra (petak) slijedi igra parova nakon koje se može očekivati da će Argentina postati prvi polufinalist Davisova kupa te će opušteno moći čekati rezultat iz Švedske gdje gostuje Srbija. S obzirom da za Švedsku ne nastupa Robin Soderling, možemo očekivati da će prvi polufinalni par ovogodišnjeg izdanja Davisova kupa činiti Srbija i Argentina.

 

Davis Cup, četvrtfinale, rezultati:

Argentina - Kazahstan 2-0

Monaco - Golubjev 6-3, 6-0, 6-4

Del Potro - Kukuškin 6-2, 6-1, 6-2