Tenis
Tenis

Nejverojatan poraz Marina Čilića na startu nove sezone: Pet meč-lopti nije bilo dovoljno

Marin Čilić upisao je razočaravajući poraz na otvaranju nove teniske sezone, i to nakon što je dobio prvi set sa 6-2.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira " Murray River Open" koji se održava u Melbourneu. On je protiv Francuza Jeremyja Chardyja propustio pet meč-lopti te je Francuz na kraju slavio sa 2-6, 6-3, 7-6 (8) nakon dva i pol sata igre.

Čilić je odlično krenuo u susret, u prvom je setu tri puta oduzimao servis suparniku te ga lako riješio u svoju korist sa 6-2. Početkom drugog seta Čilić je u dva gema imao po "break-loptu", no nije uspio doći do prednosti, a onda je u osmoj igri te dionice izgubio svoj početni udarac iako je imao pet prilika za osvajanje tog gema (40-0 i dvije prednosti). U toj igri Čilića je izdao prvi servis kojega nikako nije mogao ubaciti da bi Chardy do "breaka" stigao zahvaljujući dvostrukoj servis pogrešci našeg igrača.

Najbitniji transferi zadnjeg dana prijelaznog roka: Liverpool konačno doveo stopera nakon što je otpao Ćaleta-Car

Uslijedio je dramatični treći set koji je trajao koliko i prva dva. Čilić je kod vodstva 2-1 stigao do 0-40 na servis Chardyja, no Francuz je svaki put pogodio prvi servis te se uspio izvući. Chardy je stigao do "breaka" u sedmoj igri kada je osvojio čak tri poena na Čilićev prvi servis, a sve do tog trenutka u meču osvojio ih je isto toliko, Čilić je uspio uzvratiti "re-breakom" za 4-4 i produžiti dvoboj. Kada je Chardy još jednom oduzeo servis Čiliću i poveo sa 6-5 imao je servis za meč, no Čilić je tada odigrao odličan gem i osvojio sva četiri poena i tako osigurao odlučujući "tie-break".

Čilić je bio u stalnoj prednosti u odlučujućoj igri te je stigao do tri vezane meč-lopte kod vodstva 6-3. Upravo na prvu meč-loptu Čilić je imao najbolju priliku, ali je promašio forhend koji je završio u sredini mreže. Kada je stigao i na servis uz meč-loptu nije uspio ubaciti prvi servis što je Chardy iskoristio za poravnanje na 6-6. Imao je Čilić potom meč-lopte i kod 7-6 te 8-7, no nije završio dvoboj da bi kod rezultata 8-8 napravio novu, čak devetu dvostruku servis pogrešku i ponudio Chardyju prvu meč-loptu i to uz servis. Francuz nije trebao drugu priliku za upisivanje treće pobjede u sedmom međusobnom dvoboju protiv Čilića.

Bio je ovo Čiliću jedini pripremni turnir pred nastup na prvom "grand slam" turniru sezone Australian Openu koji počinje za tjedan dana također u Melbourneu.

Donna Vekić upisala šesti poraz zaredom, Martić pobjedom otvorila novu sezonu

Više o