Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022

Southgate potvrdio da Englezi u Katar putuju bez standardnog člana udarne postave

Reece James trebao je biti prava napast za lijevu stranu gotovo svake obrane kojoj se Engleska suprotstavi.

Engleska nogometna reprezentacija (Foto:Afp)

Više smo se puta tijekom prošle sezone mogli uvjeriti koliko je Reece James čudesan nogometaš. Taj 22-godišnji desni bočni Chelseaja upravo je tada dobio pravu nogometnu afirmaciju, a ove je sezone nastavio s dobrim partijama, čime si je osigurao mjesto u udarnom sastavu reprezentacije Engleske.

Strašan udarac za Argentinu pred Katar: Ostali su bez sjajnog igrača

No to neće biti na Svjetskom prvenstvu u Katru jer se nije uspio oporaviti od ozljede koju je doživio prije nešto manje od mjesec dana u susretu Lige prvaka protiv Milana. 

Nije se uspio oporaviti

U pitanju je ozljeda koljena zbog koje još nije počeo s treninzima punog intenziteta te ga Gareth Southgate više nema vremena čekati. Potvrdio je to medijima otkrivši kako Reece neće biti na konačnom popisu za Katar.

Reece James protiv Rafaela Leaoa (Foto: Afp)

Velik je to udarac za Engleze s obzirom na to da se od Jamesa očekivalo mnogo, posebno jer je sposoban pokriti poziciji i na lijevom boku, što je u dresu Gordon Albiona već viđeno.

Suluda statistika prošle sezone

Što se tiče spomenute sjajne statistike, prošle sezone odigrao je 26 utakmica u Premier ligi, a pritom je upisao pet pogodaka i devet asistencija. Podsjećamo, njegova je pozicija desni bočni branič i to nisu brojke kakve igrači te pozicije inače nose uz svoje ime.

Veliki udarac za Southgatea: Ostao bez važnog kotačića za Katar, sve kriva utakmica s Dinamom

Srećom, ovo je jedna od najbolje pokrivenih pozicija u reprezentaciji jer je ove sezone prema Sofascoreu igraju treći najbolje ocijenjeni igrač Premier lige Kieran Trippier te pouzdani Kyle Walker. Veća je panika na lijevom boku, gdje su ostali bez Bena Chilwella.

Može li se u ovakvom ishodu svojoj prilici nadati Trent Alexander Arnold. Po mnogima ofenzivno najbolji desni bek svijeta (ili čak u povijesti nogometa)? Nismo sigurni s obzirom na to da je ove sezone njegova forma mnogo lošija nego prijašnjih, a ni onda nije bio baš na listi ljubimaca engleskog izbornika.

Statistički je već sad možda najbolji bek ikad, a vjerojatno će biti otpisan za Svjetsko prvenstvo

Sve u svemu, engleski će popis, kao i uvijek, biti jedan od zanimljivijih za praćenje i sigurno će biti iznenađenja, ali i nezadovoljnika.

Među njima će gotovo sigurno biti još jedan igrač kojeg Southgate baš ne preferira, Leicesterov James Maddison. On je ove sezone četvrti najbolje ocijenjeni igrač lige te je upisao šest pogodaka i četiri asistencije u 12 ligaških nastupa.