Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022

Hrvatski stručnjak upozorava Vatrene uoči Maroka: ''Oni se razlikuju od ostalih afričkih reprezentacija''

Hrvatski stručnjak Damir Markanović upoznat je s afričkim reprezentacijama, a trenutno radi u Katru.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatska protiv Maroka otvara Svjetsko prvenstvo u Katru, a hrvatski stručnjak Damir Markanović, koji radi posljednje tri godinu u Dohi kao pomoćni trener u Al Ahliju, vjeruje da nas očekuje iznimno teška utakmica.

Al Ahli je najstariji sportski klub u Katru. Među trenerima koji su u njemu radili bili su i Zlatko Kranjčar, te Luka Bonačić. Trenutačno prvu momčad vodi Crnogorac Nebojša Jovović.

Englezi furiozno otvorili Svjetsko prvenstvo: Irancima utrpali šest komada!

"Posljednje tri godine sam u Al Ahliju, a prije toga sam radio u Saudijskoj Arabiji, Omanu, Bahreinu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima", kazao je za Hinu.

Hrvatska otvara World Cup 23. studenog utakmicom protiv Maroka, a Markanović smatra kako će to biti težak ogled za Vatrene.

"Maroko ima kvalitetnu momčad, agresivni su, a imat će i veliku podršku navijača", kazao je.

Hrvatska prvu utakmicu kvalifikacija za Euro igra na Poljudu

Istaknuo je kako Maroko na ovom prvenstvu ima velika očekivanja.

"Oni se razlikuju od ostalih afričkih reprezentacija, moramo biti oprezni. Radi se o ozbiljnom suparniku. Međutim, vjerujem da Hrvatska ima dovoljnu kvalitetu kako bi ostvarila pobjedu."

Mnogi se brinu zbog vrućina

Markanović se osvrnuo i na vremenske uvjete koji će dočekati Vatrene. Posljednjih dana temperature u Dohi ne padaju ispod 30 stupnjeva Celzijusa, međutim na stadionima će biti oko 20 stupnjeva.

"Uvjeti za igru će biti optimalni. Svi stadioni su klimatizirani pa će temperature za igrače, ali i navijača biti oko 20 stupnjeva. Već problem bi igračima mogla predstavljati kombinacija trave", dodao je.

Nevjerojatne scene sa SP-a: Iranski nogometaši odbili pjevati himnu, navijači je izviždali

Riječanin će s tribina bodriti svjetske doprvake.

"Vjerujem da Hrvatska može proći skupinu, a nakon toga je sve moguće. Imamo odličnu momčad i ponovo možemo daleko", zaključio je.