Ostali sportovi
Ostali sportovi

Doček svjetskih prvaka: Zlatne Barakude se vratile u Hrvatsku, ovo su im prvi dojmovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacija vratila se iz Dohe sa zlatnim odličjem oko vrata.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na zagrebačkom aerodromu Foto: Jurica Galoic/Pixsell

Galerija

Hrvatska vaterpolska reprezentacija još je jednom obradovala brojne Hrvate ispred malih ekrana, naš ekipno najuspješniji sport ovaj put se vratio sa zlatnim odličjem oko vrata.

Barakude su redom u završnici turnira rušile Kinu, Srbiju, Francusku i na kraju Italiju nakon peteraca za još jedan velebni uspjeh hrvatskog vaterpola.

Prva super-G pobjeda u karijeri: Venier u dramatičnom raspletu najbrža u Crans-Montani

Naša delegacija predvođena izbornikom Ivicom Tuckom sretno je sletjela na zračnu luku Franjo Tuđman u 13.21 gdje ih je dočekalo stotinjak ljudi. Osim navijača, došli su i brojni članovi obitelji naših vaterpolista.

''Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta'', orilo se Franjom Tuđmanom

Doček Barakuda (Foto: Darko Tomas/Cropix)

Nakon dvadesetak minuta započela je svečana ceremonija u VIP salonu zagrebačke luke, a među prvima se našim vaterpolistima obratio Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

''Mala soba za velike ljude. Ponosni smo što imamo ovakve sportaše i izbornike, ovakav savez koji nam u mjesec dana može pružiti sreću i zadovoljstvo da budu doprvaci Europe i svijeta. Dobrodošli u Pariz, što ćete ljepše od toga? Vidimo se i nakon Pariza u ovoj maloj sobi'', najavio je pohod na novo zlato.

Ubrzo su izbornik Tucak i igrači izašli pred medije.

''Umorni smo i potrošeni nakon ove utakmice, ali uživat ćemo u ovim danima koji dolaze, ostaviti sve ružno u zadnjem periodu. Možemo biti ponosni svi zajedno, vaterpolska obitelj i sport zbog izvedbe ovih momaka. Pokazali smo vrhunski vaterpolo u Dubrovniku, Zagrebu i Dohi. Ovdje je netko odlučio da ne možemo do zlata iako jesmo prava momčad, ali sad smo uspjeli i Bogu hvala na tome'', rekao je Ivica Tucak.

Usikov trener prijeti Furyju i poručuje: "Ako nastavi bježati, upada Hrgović!"


Jutro nakon poraza mrzite što ste trener. A kakvo je jutro nakon zlata?

''Baš se lijepo bilo probuditi, haha. Nakon poraza mrziš što si trener, ali jutros je bilo lipo, onako vruće u Dohi. Sretan sam i ponosan, još nismo ni svjesni što smo napravili u tako kratkom periodu. Ova reprezentacija koja je stvorena prije dvije godine, spoj mladosti i iskustva...'', rekao je izbornik pa dodao kako nije bilo lako stvoriti šampionsku generaciju:

Preostalo je samo olimpijsko zlato...


''Mnogi su sumnjali, i ja sam se zapitao u ožujku 2022. nakon turnira u Podgorici mogu li to izvući, imao milijun upitnika. Ali vrlo brzo bilo mi je jasno da ova momčad ima nešto, karakter, kemiju i vjeru. Moj stožer u mene i ja u njih. Generacija koja će mi zauvijek ostati u sjećanju, moramo biti svjesni da nam ostaje taj zadnji korak, a ja onda mogu završiti s vaterpolom'', a svi dobro znamo koji je to korak.

Bijač otkrio koja je utakmica bila najteža

Naša hobotnica na golu, Marko Bijač, dodao je da je i pak najteže bilo četvrfinale.

''Osvojili smo najvažniju nagradu koju smo zaslužili trudom u zadnja dva mjeseca. Savez i navijači mogu biti ponosni ovime što smo pokazali. Najteža utakmica bila je četvrtfinale, tad smo pokazli najbolju partiju protiv fantastične momčadi Srbije. Bilo je puno teških trenutaka i u Dubrovniku, i u Zagrebu i u Dohi, ali igrali smo fantastičan vaterpolo i s pravom možemo reći da smo najbolji na svijetu'', istaknuo je.

Marko Bijač (Foto: Darko Tomas/Cropix)

Kapetan Ivan Krapić najavio je pohod na Pariz, ali i zadovoljstvo igranja u reprezentaciji gdje su atmosfera i zajedništvo na prvom mjestu.

Navijači Dinama koje ne podupiru Boysi oglasili se priopćenjem, evo što poručuju


''Hvala svima što su nas došli podržati, najavili smo olimpijsku godinu. Bili smo srebrni u Zagrebu, sad zlatni, nadamo se zlatu i u Parizu. Nije bilo teško voditi ovu vojsku, oni su sjajni. Drago mi je da su svi dali svoj obol da ovakav rezultat dođe u Hrvatsku. Nema puno vremena za odmor, ljeto će brzo doći. Malo ćemo se odmoriti i uživati, a onda u Pariz'', zaključio je.