Ostali sportovi
Ostali sportovi

VIDEO Gadne scene na mačevanju: Gruzijac vrištao po borilištu pa se krenuo obračunati sa sucima

Okršaj osmine finale turnira u muškoj sablji rezultirao je jednom od najružnijih scena dosad u Parizu.

Sandro Bazadze (Foto:Profimedia)

Iako znamo da je mačevanje jedan od onih sportova na Olimpijskim igrama koje naše čitateljstvo najmanje zanima, teško je ostati ravnodušan na scene koje su se dogodile na jednom od najljepših sportskih borilišta u Parizu.

Mačevanje se održava u muzeju Grand Palais, jednoj od najpoznatijih kulturnih građevina u gradu, no ono što se dogodilo u osmini finala natjecanja muške sablje nije bilo nimalo kulturno.

Obojica su pogodili, no koji je prije?

Riječ je o vrlo napetom i intenzivnom meču između Gruzijca Sanda Bazadzea, inače prošlogodišnjeg viceprvaka svijeta, i Egipćanina Mohameda Amera.

Meč je završio 14:14 i išlo se na pobjednički bod, a u jednom trenutku došlo je do pogotka oba mačevaoca. Obojica su isto tako počela vrlo glasno slaviti, svaki uvjeren da je njegov pogodak bio prvi.

Sutkinja je nakon snimke ipak odlučila kako je bod dobio Amer, na što je Bazadze jednostavno poludio.

Petominutni Gruzijčev performans 

Skinuo je svoju masku i prvo se glasno počeo derati na stol za kojim se nalaze suci, a onda je sišao s borilišta i krenuo se osobno obračunati s njima.

Suce su vrlo brzo maknuli, no Bazadze nije prestao. Njegov performans trajao je pet minuta, prije nego su ga zaštitari, zajedno s drugim mačevaocima, uspjeli ukloniti iz dvorane.

"Opet su me suci ubili. Kao u Tokiju. Uništili ste mi život, umalo završili karijeru. Vratio sam se, postao prvi na svijetu, ali sada me sutkinja ubila. Moja je karijera gotova. Pitao sam sutkinju što je dosudila, da mi objasni odluku, a ona je samo okrenula leđa i otišla", rekao je na kraju Gruzijac medijima.

Kako je to izgledalo, pogledajte OVDJE.

  Ronaldo šokirao obožavatelje: CR7 uhvaćen u teškom prijestupu

Nijemci uhvatili formu uoči okršaja s Hrvatskom: Poslije Šveda sredili i Japance

Rođeni Splićanin osigurao prvu olimpijsku medalju za Srbiju: "Svi navijaju za Hajduk, samo ja za Zvezdu"