Ostali sportovi
Ostali sportovi

Španjolski kapetan: "Nismo najbolji u Europi, Hrvatska igra bolje od nas. Imate nešto specijalno"

Felipe Perrone, hrvatski zet, predvodio je španjolsku vaterpolsku reprezentaciju do osvajanja Eura 2024.

Felipe Perrone (Foto:Damir Krajac/Cropix)

U velikom finalu Europskog vaterpolskog prvenstva, koje se igralo na bazenu Mladost u Zagrebu, Hrvatska je protiv Španjolske (10:11) propustila ponovno osvojiti europsko zlato.

Presudila je posljednja četvrtina u kojoj su Barakude sve prosule, presudio je Granadasov pogodak za pamćenje samo 48 sekundi prije kraja, no nakon susreta stiglo je zanimljivo priznanje iz španjolskih redova.

Srbi slave španjolskog junaka: "Zvijezda Novog Beograda pokosila je hrvatski san. Ubio ih u pojam"

Felipe Perrone, španjolski kapetan i hrvatski zet, otvoreno kaže da je Hrvatska bila puno bolja u finalu.

"Mislim da nismo najbolji u Europi. Nismo najbolji na ovom turniru. Iskreno, mislim da Hrvatska igra bolje od nas, ali znam taj osjećaj. Mi smo ranije znali gubiti neka finala u kojima smo igrali bolje od protivnika, a sad je ispalo obratno. Međutim, Hrvatska je igrala izuzetan turnir, svi su vidjeli da su bolji", kaže Perrone.

"Ima nešto specijalno kod Hrvatske kad igra doma, u prvoj četvrtini su nam dali pet golova. 2018. godine u Barceloni smo izgubili u finalu na peterce od Srbije. Dvije godine kasnije, na isti način od Mađara u Budimpešti, ali sad smo sretni", zaključio je.

Španjolci se naslađuju: "Revanš! Nož u trbuh Hrvatske! Ovo su uspjeli samo nogometaši"

Dodajmo kako je Perrone, Brazilac sa španjolskom putovnicom, igrao i za dubrovački Jug s kojim je u sezoni 2015/16. osvojio sva četiri trofeja i dao značajan doprinos osvajanju hrvatskog kupa, Jadranske lige, hrvatskog prvenstva i Lige prvaka.

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola - TELEMACH HRVATSKA