Ostali sportovi
Ostali sportovi

Slovenci uništili domaćine Svjetskog rukometnog prvenstva: Slomili ih granitnom obranom!

Kompletirano je drugo kolo Svjetskog prvenstva u rukometu u skupinama A, B, C i D.

Slovenski rukometaši (Foto:Afp)

U drugom kolu skupine B Svjetskog rukometnog prvenstva Slovenija je u Katowicama pobijedila domaćina Poljsku s 32:23 (17:11).

Slovenci su do drugog trijumfa na ovoj svjetskoj smotri došli prvenstveno zahvaljujući fantastičnoj obrani koja je Poljacima u prvom dijelu dozvolila tek 11 pogodaka, a u većem dijelu drugog poluvremena napadački učinak domaćina također je bio mizeran i tek su u finišu uspjeli koliko-toliko ublažiti poraz, jer Slovenija je u nekoliko navrata imala i +11.

U trećem kolu će Slovenija i Francuska u izravnom obračunu odlučivati o pobjedniku ove skupine, dok će Poljaci tražiti pobjedu protiv Saudijske Arabije kako bi se uopće plasirali u drugi krug u koji će ionako prenijeti nula bodova.

U skupini D vidjeli smo veliki preokret u režiji Mađarske koja je svladala Island s 30:28 nakon što je na poluvremenu gubila 12:17. Mađari su odigrali briljantan drugi dio utakmice i potpuno okrenuli stvari u svoju korist te sada s maksimalna četiri boda čekaju sraz trećeg kola protiv Portugala.

Španjolska u skupini A i Švedska u skupini C upisale su rutinske pobjede. Španjolci su s 34:26 svladali Čile, a Šveđani s 34:27 Zelenortske Otoke te sada obje ove reprezentacije imaju po četiri boda na prvim pozicijama.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore