Ostali sportovi
Ostali sportovi

Sinjanka promijenila reprezentaciju i obukla dres susjedne države, a sad se susreće s Hrvatskom

Hrvatska igra protiv Crne Gore ovog četvrtka na Svjetskom prvenstvu.

Matea Pletikosić (Foto:Afp)

Hrvatske rukometašice okončale su prvi krug Svjetskog prvenstva na drugom mjestu skupine, iza domaćina Švedske, te u drugi krug prenose samo jedan bod. Za plasman u četvrtfinale moraju slaviti u sva tri preostala susreta, a već sutra ih čeka Crna Gora za koju nastupa jedna Hrvatica.

Radi se o Matei Pletikosić, rođenoj Sinjanki koja je u kadetskoj dobi bila ključna igračica Hrvatske, no još kao 17-godišnjakinja je preselila u susjednu državu potpisavši ugovor s podgoričkom Budućnosti, i to kao najbolja srednja vanjska igračica Europskog prvenstva za kadetkinje.

Matea Pletikosić (Foto: Afp)

Kako više od tri godine nije igrala za Hrvatsku, a usto je i više od tri godine bila registrirana kao igračica Budućnosti, time je ispunila preduvjet za promjenu sportske nacionalnosti.

Odlučila je obući dres Crne Gore, a taj potez je svojedobno obrazložila ovim riječima:

"Nitko me nije zvao iz Hrvatskog rukometnog saveza. Imala sam želju vratiti se, igrala sam u Budućnosti, ali nisu htjeli uvrstiti me na spisak. Odlučila sam da je za moju budućnost bolje da prihvatim poziv Crne Gore jer se ovdje osjećam kao kod kuće".