Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
TEŽAK POSAO

Mogu li još jednom sve iznenaditi? Hrvatske rukometašice za četvrtfinale trebaju dvije čudesne pobjede

Hrvatske rukometašice prenijele su samo bod u drugi krug Svjetskog prvenstva te će im za četvrtfinale, osim tri pobjede, trebati i mala pomoć domaćih rukometašica.

Katarina Pavlović (Foto: Afp)

Hrvatske rukometašice došle su na Svjetsko prvenstvo u Švedsku sa samo jednim ciljem ili željom - izboriti četvrtfinale kako znaju i umiju.

Nakon prvog kruga, iz kojeg prenose bod osvojen protiv Senegala, situacija je teža nego u početku, no šanse su i dalje tu.

Porazom od Švedske iskorišteno pravo na jedno posrtanje

Već nakon ždrijeba znalo se da naše rukometašice moraju ostvariti dvije pobjede protiv triju najboljih protivnica, Švedske, Crne Gore i Mađarske. Jučer se dogodio poraz od Švedske, tako da biranja utakmica više nema.

Ako djevojke žele u četvrtfinale, a time i na kvalifikacijske turnire za Olimpijske igre, moraju pobjeđivati. 

Crnu Goru sutra (četvrtak) od 15:30, dva dana kasnije Kamerun, a onda na kraju i Mađarice. Sve je jasno s njihove strane, četvrtfinala neće biti bez tih pobjeda.

Možda ni tri pobjede ne budu dovoljne

Nažalost, zbog boda protiv Senegala, čak i pored tri pobjede, trebat će i malo pomoći sa strane. Postoji opcija u kojoj naše rukometašice ne bi izborile četvrtfinale čak ni uz spomenute pobjede.

To bi se dogodilo da Šveđanke pobijede Mađarsku i Kamerun te izgube od Crne Gore, koja bi u međuvremenu izgubila od Hrvatske i savladala Senegal. Tada bi Švedska i Crna Gora završile s osam bodova, dok bi Hrvatice ima bod manje od njih.

Naravno, nešto će se pitati i uvijek sjajne Mađarice, koje se također vide u nokaut-fazi, ali ih je podosta omeo poraz od Crne Gore. Vodile su na poluvremenu 10:7, a na kraju izgubile čak 18:24, pa i njima ne preostaje ništa drugo nego dobiti sve tri utakmice do kraja. Uz dodatak kako su one prenijele dva boda.

Dakle, našim djevojkama sad je lakše barem s te strane. Žele li dalje, prava na kiks više nemaju. A ako to uspiju, pa valjda se neće dogoditi najgora moguća opcija.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider