Ostali sportovi
Ostali sportovi

Poznati američki sportaš preminuo sa samo 33 godine: Stalo mu je srce

Američki hrvački reprezentativac Alan Vera preminuo je u 34. godini života od posljedica srčanog udara.

Alan Vera (Foto:Profimedia)

Američki hrvač Alan Vera preminuo je ranije ovog tjedna nakon što je doživio srčani zastoj tijekom ljeta dok je igrao nogomet s prijateljima, objavila je organizacija USA Wrestling.

Vera je imao samo 33 godine, a hrvač je 29. srpnja doživio srčani zastoj dok je igrao nogomet s prijateljima u New Jerseyju.

Od tada je bio hospitaliziran, no preminuo je u ponedjeljak oko 20 sati, nakon što je "neočekivana infekcija zahvatila njegovo tijelo tijekom vikenda."

Bio je izuzetno uspješan hrvač i član nacionalnog tima u grčko-rimskom stilu, a zamalo se kvalificirao za Ljetne olimpijske igre 2024. u Parizu. 

Emigrirao s Kube, pa donio uspjeh SAD-u

Rođen na Kubi, Vera se natjecao za kubansku reprezentaciju, osvojivši broncu na Panameričkim igrama 2015. godine i zlato na Panameričkom prvenstvu 2016. godine.

Godine 2016. emigrirao je u Sjedinjene Američke Države, gdje je zatražio američko državljanstvo i nastavio natjecanje, sve dok nije postao kvalificiran za nastup za američku reprezentaciju. Vera je nastavio svoju uspješnu karijeru pod zastavom SAD-a, natječući se na svjetskim prvenstvima 2021. i 2022. godine.

Također je osvojio srebro na Panameričkom prvenstvu 2024., nakon što je godinu prije osvojio broncu. Na olimpijskim kvalifikacijama početkom ove godine u Pennsylvaniji završio je na drugom mjestu.

Nije odigrao ni minute, a već su stigli prvi dojmovi: Nizozemci uspoređuju Perišića s poznatim Srbinom

VIDEO Eksplozivom razoren brat blizanac splitskog Poljuda: Pogledajte snimku

Dinamo umalo na klupi doveo legendu svjetskog nogometa

Više o