Ostali sportovi
Ostali sportovi

PPD Zagreb nikad lošiji u svojoj povijesti, Duvnjak smiruje: "Jako mi se sviđa Zagreb"

Zagreb za pobjedu u Ligi prvaka ne zna već 600 dana. Na ljestvici svoje skupine su pretposljednji, sedmi, s tek jednim osvojenim bodom.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Teškim ispitom sinoć u Ligi prvaka nije se mogao nositi PPD Zagreb za kojeg je gostovanje kod njemačkog prvaka Kiela ipak bio prevelik zalogaj i izgubio 36:28. No, Zagrebaši su se dobro držali u prvom poluvremenu, za što su dobili i pohvale od najboljeg igrača utakmice iz redova domaćina, Domagoja Duvnjaka.

U fantastičnoj atmosferi Sparkassen Arene hrvatski prvak Zagreb hrabro se postavio, i dobro otvorio utakmicu četvrtog kola Lige prvaka protiv Kiela. Čak su Zagrebaši poveli 3:1, dobar dio prvog poluvremena držali ritam gol za golom, ali krajem prvog dijela počeli padati.

VIDEO Bišćan: "Mislim da moji igrači ne znaju kakvu sam karijeru imao. Možda su čuli"

"Bili smo u egalu, čitavo vrijeme neriješeno, otišli s minus tri na poluvrijeme, ali u drugom poluvremenu je Kiel sa stvarno sjajnom atmosferom pojačao agresivnost i mi smo malo izgubili konce u igri'', kaže Ivica Obrvan.

Dodatno se razbranio sjajni Landin, Kiel je dao gasa i uskoro otišao na 6 razlike. U jednom trenutku momčad Filipa Jiche bila je i na plus 10, a Zagrebaši su to do kraja uspjeli smanjiti tek na 8 razlike i konačnih 36:28.

Mađarski navijači žestoko kažnjeni zbog nereda na utakmici protiv Engleza

''Zagreb mi se jako sviđa, ikreno, možda to izgleda previše i protiv Aalborga, i nas i Szegeda, ali nova ekipa, i mislim da će se pitat njih'', rekao je Duvnjak.

Pitat će se Plinare, ali prvenstveno u ogledima s norveškim Elverumom i bjeloruskim Meškov Brestom, koji će biti glavni konkurenti za poziciju koja vodi u osminu finala. Vrlo važno gostovanje kod Norvežana na rasporedu je za tjedan dana.

Nogomet se više nikad neće igrati u Francuskoj 5. svibnja

''Nadam se da će nam se priključiti Srna, da ćemo se pripremiti, jer je to važna utakmica gdje bi s eventualnom pobjedom se primaknuli malo bliže da budemo među šest u skupini'', kaže Obrvan.

''Pripremat ćemo se sada tjedan dana za njih, imamo utakmicu protiv spačve u domaćem prvenstvu koja će nam jako dobro pomoći ako pobijedimo i to će nam podignuti mentalno stanje u našoj glavi i idemo gore odigrati najbolje kako možemo i nadam se pobjedi'', kaže Filip Vistorop.

Zagreb za pobjedu u Ligi prvaka ne zna već 600 dana. Na ljestvici svoje skupine su pretposljednji, sedmi, s tek jednim osvojenim bodom.