Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAPADA EURO

VIDEO Bišćan: "Mislim da moji igrači ne znaju kakvu sam karijeru imao. Možda su čuli"

Intervju Igora Bišćana nakon sjajnih pobjeda na klupi mlade reprezentacije.

Igor Bišćan nastavlja s dobrim radom i rezultatima za kormilom mlade reprezentacije. U ovom ciklusu, mini Vatreni pobijedili su prvog pratitelja Norvešku i Azerbajdžan i samostalno zasjeli na vrh kvalifikacijske skupine.

Dojmove nakon uspješno odrađenog posla podijelio je s Milanom Stjeljom.
Igor Bišćan i njegovi izabranici zaslužili su sve pohvale u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo reprezentacija do 21 godine.

gol expired Mađarski navijači žestoko kažnjeni zbog nereda na utakmici protiv Engleza divider

"Ne mogu biti ništa drugo nego zadovoljan. I sa brojem bodova jer smo maksimalni i još više sa načinom na koji dečki igraju, kako izgledaju i mislim da možemo pozitivno gledati na ostatak utakmica koje nas čekaju u kvalifikacijama'', rekao je Bišćan.

Taj optimizam temelji se ponajviše na pobjedi protiv glavnog konkurenta Norveške. Prije šest dana, mladi Vatreni pobijedili su s 3:2, a onda s 5:1 u gostima iz dominirali često neugodni Azerbajdžan.

Pa su s novih 6 bodova samostalno zasjeli na vrh svoje kvalifikacijske skupine s 3 boda prednosti ispred najozbiljnijih konkurenata. A tim se pobjeda dodatno poboljšala statistika reprezentacije pod Bišćanovim vodstvom na 11 pobjeda u 16 utakmica, te s četiri poraza, uglavnom protiv najvećih nogometnih nacija.

gol expired Nogomet se više nikad neće igrati u Francuskoj 5. svibnja divider

"Ne treba nikakve definitivne zaključke donosit u vezi plasmana jer mi smo još na pola puta, čeka nas još dosta teških utakmica, ali prema svemu što smo do sada vidjeli stvarno sam optimističan."

A mnogi su izrazito optimistični oko razvoja Bišanove trenerske karijere, pa smo mu postavili, za njega, najteže pitanje.

Što biste rekli, koja je vaša glavna trenerska kvaliteta?

"Pa nema...ne znam šta bi rekao. Mislim da je posvećenost tom poslu najosnovnija, a ujedno i najbitnija stvar."

"Zasad stvarno OK ide. Ne mogu reći da ne ide, kad tako je, ali ne uzimam za zdravo za gotovo nijednu iduću utakmicu, a kamo li bilo šta ozbiljnije ili dugoročnije jer sve se to može okrenut vrlo brzo u neku lošu stranu. Ali, mislim dok čovjek radi najbolje što zna i može, onda se i s eventualnim neuspjehom može lakše nosit."

Neuspjeh je zasad nepoznanica za Bišćanove trupe u kvalifikacijama, pa sve rezultira i velikim brojem postignutih pogodaka. Ukupno 52 pogotka, što donosi prosjek od debelo preko tri gola po utakmici.

gol expired Hrvatska u ranom terminu igra protiv Rusije na Poljudu, ali ima jedna dobra vijest za navijače divider

A ima li Bišćan dojam da njegovi 20-godišnjaci znaju kakvu je uopće igračku karijeru imao njihov izbornik?

"Ne, ne...nisam o tome uopće razmišljao. Ne vjerujem da znaju, ne vjerujem da su gledali, ali možda su čuli. Ali ja mislim da to nije ni bitno. Bitno je da se mi razumijemo i mi koji radimo s njima, da im na neki način složimo platformu na kojoj oni mogu pokazati najbolje od sebe."

A to najbolje od njih, trebalo bi donijeti novih šest bodova u studenom, u utakmicama protiv Estonije i Austrije.

"Trebalo bi, da. Trebalo bi...Estonija je ekipa koja ne bi trebala napravit neke ozbiljne probleme, iako u nogometu uvijek treba biti oprezan. Ali Austrija će biti jako ozbiljna utakmica. Oni su ozbiljna momčad i sad nakon kiksa u Finskoj sam siguran da će im to biti zadnja šansa da ponovo uhvate priključak u borbi za plasman, tako da će nas čekati jedna iznimno motivirana ekipa, koja ima kvalitetu, a to znači jako teška utakmica'', završio je Bišćan.
_

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Ključ Hajdukovog uspjeha! 🔑⚪

📸: Duje Klaric / CROPIX
Ozbiljne optužbe na račun Dinama. 🧐

📸: Goran Sebelic / CROPIX
UŽIVO iz Salzburga: Centar RB-a
Najveći, da je s nama, bi danas slavio svoj 60. rođendan. ❤️🇭🇷

"A dani se vrte,
ka basket, ka srića,
najlipšu si priču,
o mladosti priča." 🏀

📸: CROPIX