Ostali sportovi
Ostali sportovi

Červar žestoko opleo po Sigurdssonu: "Mene su razapinjali za srebro, a gospodin najskuplji trener ne zna postaviti obranu..."

Lino Červar imao je oštre kritike za Hrvatski rukometni savez i izbornika Dagura Sigurdssona nakon povijesnog ispadanja sa Olimpijskih igara.

Lino Červar (Foto:Afp)

Hrvatska rukometna reprezentacija porazom od Španjolske oprostila se od Olimpijskih igara u Parizu. To je prvi put u povijesti da Hrvatska nije uspjela proći grupnu fazu Olimpijskih igara.

Najuspješniji hrvatski rukometni izbornik Lino Červar dao je svoje mišljenje o ranom ispadanju Hrvatske u Parizu ističući kako je kvaliteta igrača puno bolja od pokazanih izvedbi.

"Naravno da sam razočaran, kao i svi. Slušajući obećanja što će biti na Olimpijskim igrama, očekivali smo medalju. Bila su velika očekivanja i ja tvrdim da Hrvatska u rukometu ima reprezentaciju da idemo prema svjetskom vrhu."

"Ima tu dijamanata za brušenje..."

"Mi imamo potencijal mladih igrača koji su u nekim trenucima blistali. Klarica, Srna, vidjeli smo i vidimo da tu ima materijala, dijamanata za brušenje", dodao je Červar.

Červar je rezervirao žestoke kritike za pripremu i sustav igre hrvatske reprezentacije, što u konačnici pada na leđa izbornika Dagura Sigurdssona:

"Hrvatska je bila totalno nepripremljena i ono što je najgore, nemamo pobjednički sustav. Nemamo igru koja ima glavu i rep. Kažu da oni treneri koji ne znaju postaviti obranu nisu i ne mogu biti vrhunski treneri. Mogu biti solidni, ali ne i vrhunski", rekao je Červar za Net.hr

"On je dobar trener, ali nije vrhunski..."

"Dagur Sigurdsson dobar je trener, ali nije vrhunski. Vidim da su već dobro upregnuli da ne bude nikakvih problema, da se Sigurdssonu produži povjerenje. Vidim da se u tom segmentu jako trudi gospodin Krešimir Renzo Prosoli."

"Vidim da rade umjetničke ankete, namještene naravno, u kojima je rezultat na kraju ipak u korist Sigurdssonova ostanka, gospodina najskupljeg trenera u Hrvatskoj ikad koji ne zna postaviti obranu."

"Mene su razapinjali za srebro..."

"Kriteriji nisu za sve isti u ovoj situaciji. Ne primjenjuju se isti parametri i varijable za nas trenere u odnosu na Sigurdssona. Svaki naš trener postigao bi mnogo bolji rezultat od Sigurdssona. Mene su razapinjali za srebro."

"Puno je u igri podanika u službi nekih interesa i ljudi. Dagur Sigurdsson ostat će izbornik, vidjet ćete" zaključio je Červar.

Južna Koreja ipak bila prejaka: Hrvatski stolnotenisači ispali u osmini finala u Parizu

Hrvatica i Amerikanka se pobunile zbog kontroverznog plana za 2025. godinu

Ivaniševićeve riječi o Đokoviću odjeknule Srbijom: "To samo luda osoba može reći. Zaboravljaju jednu stvar..."