Ostali sportovi
Ostali sportovi

Prošla je pakao, dva puta skoro odustala, ali je na Sljemenu ostvarila rezultat karijere

Leona Popović zauzela je visoko sedmo mjesto u slalomu Svjetskog Kupa na Sljemenu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Leona Popović osvojila je sedmo mjesto u slalomu Svjetskog Kupa na Sljemenu što je njezin najbolji rezultat karijere. 

Međutim, najbolja hrvatska skijašica na tom je putu prošla pravi pakao s ozljedama.

Sa samo 17 godina Popović slomila je potkoljeničnu kost na treningu slaloma na austrijskom ledenjaku Hintertux, nakon čega je operirana u Schwazu pored Innsbrucka.

Težak pad završio je kompliciranim prijelomom lijeve tibije (potkoljenične kosti), zbog čega je morala na hitnu operaciju, a oporavak je trajao tri mjeseca.

Djevojke su izlijetale sa staze, a Ivica Kostelić tvrdi da skijaše sutra očekuju još gori uvjeti

Tri godine kasnije, u veljači 2018. godine, Popović je po prvi puta nastupila na Olimpijskim igrama i ondje pretrpjela još jednu tešku ozljedu.

U prvoj vožnji veleslaloma nezgodno je pala i u velikim bolovima odvezena je sa staze u ambulatnim kolima. Nakon pregleda ustanovljena je potpuna ruptura prednjeg križnog ligamenta i djelomična ruptura medijalnog kolateralnog ligamenta, zbog čega je morala na višemjesečni oporavak.

Teški uvjeti na stazi Leonu Popović skoro koštali rezultata karijere: "Srećom, uspjela sam se izvući"

Srećom, Popović se uspjela u potpunosti oporaviti, a ove sezone na Sljemenu uspjela ostvariti i najbolji rezultat karijere. 

U prvoj vožnji bila je 14., a u drugoj vožnji je došla do prvog TOP 10 rezultata u karijeri s zaostatkom od 3.05 sekundi. Popović, 24-godišnjakinja iz Mrkoplja, dosad je kao najbolji rezultat imala 14. mjesto iz Levija.