Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Iznad svih očekivanja

Teški uvjeti na stazi Leonu Popović skoro koštali rezultata karijere: "Srećom, uspjela sam se izvući"

Leona Popović zauzela je sedmo mjesto u slalomu Svjetskog Kupa na Sljemenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović osvojila je sedmo mjesto u slalomu Svjetskog Kupa na Sljemenu, a to je njezin najbolji rezultat karijere.

U prvoj vožnji bila je 14., a u drugoj vožnji je došla do prvog TOP 10 rezultata u karijeri s zaostatkom od 3.05 sekundi. Popović, 24-godišnjakinja iz Mrkoplja, dosad je kao najbolji rezultat imala 14. mjesto iz Levija.

"Konačno sam uspjela povezati dvije dobre vožnje na Sljemenu, imala sam problema s tim ranije. Druga vožnja je bila puno bolja, nekoliko grešaka me koštalo još boljeg plasmana, ali bez obzira na to, super se osjećam".

Dosta djevojaka imalo je problema na prvom dijelu, srećom, Popović se uspjela izvući.

"Bila je rupa ispod kolca, cure su imale tamo dosta problema. Dobila sam informaciju za to, ali, nažalost, krenula sam i nisam dovoljno dobro to odradila. Srećom, uspjela sam se izvući. Ispalo je super", kazala je.

gol expired Rezultat karijere Leone Popović u teškim uvjetima na Sljemenu, skijašice se borile s vjetrom i upadale u rupu na stazi! divider

Iako je na prvim vratima poveća zaostatak za vodećom skijašicom, Leona je sjajno odvozila na ravnici i tako smanjila zaostatak.

"Ravnice mi uvijek dobro idu, znala sam da je to moja jača strana i tako smanjila zaostatak. Staza je bila dosta brza i imala je nekoliko zamki gdje su se kolci zatvarali, trebalo je to dobro odraditi".

Ova je vožnja kruna dosadašnje sezone Leone Popović, 

"Ovo je moja dobra sezona, na svakoj utrci sam dosta konstatna, a to mi je jako važno. Najvažnije da nastavim dobro trenirati, da ostanem u fokusu i vjerujem da rezultati mogu biti još bolji u nastavku sezone".

Sada slijedi slalom na Kranjskoj gori, a nakon toga noćni slalom u Flachau.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider