Ostali sportovi
Ostali sportovi

Jug slavi 95. rođendan: Realizirali ideju koja postoji desetljećima

Dubrovački velikan bliži se stoljeću postojanja.

Maro Joković (Foto: GOL.hr) (Foto:GOL.hr)

Slavni dubrovački klub Jug slavi 95 godina. Povodom velike obljetnice u Lisinskom su predstavili knjigu "Pet do 100".

Kamere Dnevnika Nove TV bile su tamo, a reporter Dnevnika Nove TV Stipe Antonijević razgovarao je s proslavljenim vaterpolistom Marom Jokovićem.

"Kao pripadniku mlađe generacije jugaša drago mi je da je ova knjiga ugledala svjetlo dana, sama ideja se rodila prije nekoliko desetljća i tek nakon duge muke napokon je izašla. Ovo je velika stvar jer Jug u Dubrovniku, ali i šire, ima sportsku tradiciju, to je prepoznatljiv brend Dubrovnika i mogu slobodno reći Hrvatske. Jug je u samom vrhu jednog od najtrofejnijih kolektivnih sportova u Hrvatskoj. Velika je čast i zadovoljstvo na jednom mjestu vidjeti bogatu povijest kluba, za koji se nadam da će još mnogo godina pisati još ljepše stranice."

Iza vas je još jedan naslov prvaka Hrvatske, u Europi možda ranije ispadanje nego što ste očekivali. Jeste li zadovoljni sezonom i što možemo očekivati u sljedećoj?

"Ukratko, mislim da možemo biti jako zadovoljni, uzeli smo dva najvažnija trofeja, hrvatski kup i prvenstvo. U Ligi prvaka bili smo dominantni u skupini, mali kiks u samoj završnici nije bacio mrlju na sezonu. Kao cilj smo najavljivali plasman u završnicu, to smo i ostvarili."

Više nećemo vidjeti Sandra Sukna u Jugovoj kapici.

"Svi smo bili upoznati s njegovom situacijom. Nažalost, takva je odluka pala, podržavamo i pozdravljamo odluku jer za svakog sportaša i čovjeka zdravlje je na prvom mjestu. Svima nam je žao što ga nećemo gledati u kapici s brojem devet, ono što je on radio u bazenu i van njega nije s ovoga planeta, sigurno će se osjetiti njegov nedostatak u reprezentaciji i klubu."