Ostali sportovi
Ostali sportovi

Priznanje za hrvatski rukomet: Hrvatica u izboru za najbolju igračicu godine

Hrvatska rukometašica Tea Piljević naalzi se na listi 56 kandidatkinja za igračicu godine.

Tea Piljević (u sredini) (Foto:Slavko Midzor/Pixsell)

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je listu sa 56 igračica koje konkuriraju za najbolju igračicu godine, a među njima je i vratarka hrvatske reprezentacije Tea Pijević.

EHF je objavio listu sa 56 igračica po pozicijama, koje su kandidatkinje za najbolju igračicu "Starog kontinenta". Birat će se i najbolja sedmorka, kao i najbolja obrambena igračica.

Glasovanje za igračice traje do 25. svibnja, a Gala večer dodjele nagrada EHF Excellence Awards održat će se 26. lipnja u Beču.

U glasovanju će sudjelovati igračice, treneri, novinari, ali i navijači koji za svoju omiljenu rukometašicu mogu glasovati putem službene aplikacije EHF-a "Home of Handball".

PPD Zagreb preoteo Nexeu hrvatskog reprezentativnog golgetera

Među kandidatkinjama je i vratarka hrvatske reprezentacije Tea Pijević koja je posljednje tri godine igrala za Albu Fehervar, a od ove sezone brani za Gloriju Buzau.

Osim Pijević, na listi je još šest vratarki Francuskinja Cleopatre Darleux (Brest), Norvežanke Katerine Lunde (Vipers Kristiansand) i Silje Solberg (Gyor), Mađarica Melinda Szikora (Bietigheim), Nizozemka Yara Ten Holte (Borussia Dortmund), te Dankinja Sandra Toft (Gyor).

Muški kandidati bit će imenovani nakon četvrtfinala EHF Lige prvaka.