Ostali sportovi
Ostali sportovi

Glavna zvijezda kontroverznog performansa: "Ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio, ali sve je nesporazum"

Javio se i francuski komičar koji je u kontroverznom performansu odradio glavnu ulogu.

Philippe Katerine (Foto:Profimedia)

Četiri su dana prošla od ceremonije otvorenja Olimpijskih igara u Parizu, a kontroverzni performans s mosta i dalje je vruća tema, posebno na društvenim mrežama.

Iako je performans najavljen kao gozba grčkog Boga Dioniza, kojom se pokušavalo prikazati ljudsku obijest i druge mane, problem je stvorio jedan od početnih kadrova, koji podsjeća na sliku "Posljednja večera" Leonarda Da Vincija.

55-godišnji komičar odglumio je Dioniza

Tek nakon toga pojavio se u plavo obojeni Dioniz, kojeg je utjelovio 55-godišnji poznati francuski komičar Phillipe Katerine.

On se u razgovoru za CNN ispričao svima koji su se našli uvrijeđenima te je dodao kako nije bilo nikakve namjere ići u tom smjeru.

"Pjevao sam svoju pjesmu imenom Nue, pjesma je to koja govori vrlo proste stvari. Bi li bilo ratova da smo ostali goli? Vjerojatno ne, jer kad si gol, nemaš gdje sakriti oružje", rekao je Katerine pa dodao:

"Veoma mi je žao ako je to šokiralo neke ljude, to mi uopće nije bila namjera. Odgajan sam kao kršćanin i najbolja stvar kod toga je opraštanje. Molim za oproštaj ako sam nekoga uvrijedio, vjerujem da će mi ga kršćani u svijetu dati. Razumjet će da je sve bio samo nesporazum. Nikad tu nije bilo pitanja o religiji ili o Posljednjoj večeri. Ne, oduvijek je u planu bio samo Dioniz."

Govori se o LGBT nastupu, ali on je heteroseksualan

Iako je baš njegov nastup stvorio najmanje kontroverzne u cijelom performansu, zanimljiv je jedan podatak.

On je također najavljen kao drag queen, a cijeli se nastup kroz medije provlači kao nastup LGBT osoba, no Katerine je glumac, komičar i pjevač te heteroseksualac.

Što se tiče drugog dijela performansa, onog spornog, za osobu optuženu da je utjelovila Isusa Krista već smo pisali da se radi o velikoj LGBT aktivistici.

Na Olimpijskim igrama nastupit će dvije boksačice za koje se sumnja da su muškarci

Izvrsna partija Pucara nije bila dovoljna: Hrvatski stolnotenisač poražen od francuskog čuda

Mektić i Pavić otvoreno nakon poraza: "Nismo se osjećali kao branitelji naslova"