Ostali sportovi
Ostali sportovi

Futsal klub iz Splita pobijedio Dinamo u sjajnoj atmosferi na Gripama

Drugi put Universitas slavi protiv Dinama ove sezone.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U sjajnoj atmosferi Male dvorane na Gripama, Akademski futsal klub Universitas nadigrao je Futsal Dinamo s rezultatom 3:2 (1:1).

Tako su Splićani i drugi put ove sezone bili bolji od Dinama, prvi put pod vodstvom trenera Ive Jukića i prvi put su svi bodovi ostali na Gripama.

“Mislim da je bila izuzetno teška utakmica kakvu smo i očekivali. U nekim periodima smo imali puno šansi koje nismo iskoristili. Dinamo je sredinom drugog poluvremena preuzeo inicijativu i tu je naš golman apsolutno bio igrač utakmice i prelomio u tim trenucima. Sve u svemu, mislim da je ovo naša zaslužena pobjeda“, rekao je nakon trenerskog debija Ivo Jukić.

VIDEO Nenad Bjelica sretan nakon rušenja Rijeke: "To nas daleko može odvesti..."

Prvi pogodak na Gripama djelo je gostiju, odnosno Mihovila Prgometa u 15. minuti, a niti minutu kasnije Domagoj Čule pogađa za AFCU i vraća utakmicu na početak. Do kraja dvoboja, u vlastitu mrežu loptu je poslao Dinamov Mateo Mužar, da bi nakon toga Josip Juretić postigao zgoditak za AFCU i rezultat 3:1.

U zadnjoj minuti susreta, ponovno je precizan gostujući Mihovil Prgomet za konačan rezultat 3:2 i slavlje AFCU-a.

Rođendansko slavlje na splitskim ulicama je završilo, navijači Hajduka imaju samo jednu želju

Apsolutni junak večerašnjeg dvoboja, domaći vratar Luka Pavlović bio je čudesan, branio udarce sa svih strana pa i preko cijelog terena asistirao Juretiću za pobjednički pogodak: “Borbena utakmica s obje strane, ali naša obrana je došla do izražaja. Mislim da je nakon penala otišlo sve psihološki na našu stranu.

Hvala Bogu da smo dobili prvu utakmicu doma ove sezone i mislim da je to prekretnica što se tiče domaćih utakmica. Zahvalio bih se cijeloj ekipi!“.

Sljedeća utakmica AFCU-a na rasporedu je u subotu, 19. veljače 2022. godine, u 18:15 sati, ponovno na domaćem terenu na Gripama, a protivnik je Alumnus. Futsal Dinamo dočekuje Šibenik.