Ostali sportovi
Ostali sportovi

FOTO Paragvajska plivačica koja je zaludjela muškarce izbačena iz olimpijskog sela zbog stvaranja "neprimjerene atmosfere"

Luana Alonso izbačena je iz olimpijskog sela u Parizu nakon što je optužena za ometanje atmosfere u paragvajskom kampu.

Luana Alonso (Foto:Instagram)

Luana Alonso, koja je najavila povlačenje iz sporta u dobi od samo 20 godina, napustila je Pariz nakon što je suspendirana iz sela. Prošlog tjedna nije uspjela proći kvalifikacije u utrci na 100 metara leptir.

Vijesti o njezinu zbacivanju iz sela bile su obavijene velom tajne jer paragvajski olimpijski dužnosnik nije detaljno objasnio u čemu se sastojalo njezino neprimjereno ponašanje, već je dao nejasnu izjavu.

"Njezina prisutnost stvara neprimjerenu atmosferu..."

Larissa Schaerer, bivša tenisačica koja je predstavljala Paragvaj na Olimpijskim igrama 1992. godine, izjavila je:

"Njezina prisutnost stvara neprimjerenu atmosferu unutar paragvajskog tima. Zahvaljujemo joj što je postupila prema uputama i što je svojevoljno odlučila ne provesti noć u selu."

Sportaši mogu birati hoće li ostati u olimpijskom selu koje može primiti oko 14.250 natjecatelja na Igrama.

"Dala sam ti dio svog života..."

Alonso je imala razočaravajuće nastupe na Olimpijadi. Završila je na šestom mjestu u svojoj kvalifikacijskoj utrci, samo 0,24 sekunde iza petoplasirane Gruzijke Ane Nizharadze, čime je za malo propustila polufinale.

Nakon toga dramatično je objavila svoje povlačenje iz sporta, ali je ostala u Parizu nakon svoga natjecanja. Alonso je izjavila:

"Plivanje: hvala ti što si mi omogućilo da sanjam, naučilo me boriti se, pokušavati, biti ustrajna, žrtvovati se, disciplinirati i još mnogo toga. Dala sam ti dio svog života i ne bih to mijenjala ni za što na svijetu jer sam doživjela najbolje trenutke u svom životu, donijelo si mi tisuće radosti, prijatelje iz drugih zemalja koje ću uvijek nositi u srcu, jedinstvene prilike. Ovo nije zbogom, nego doviđenja."

Tucak zabrinut nakon šokantnog poraza od SAD-a: "Bili smo katastrofalni, ovo je psihološki potres..."

VIDEO Sigurdsson nakon ispadanja s OI-ja: "Moram pohvaliti momčad, nedostajalo nam je malo sreće"

Hrvatska jedriličarka izborila borbu za olimpijsku medalju