Ostali sportovi
Ostali sportovi

Tin Lučin nakon utakmice razveselio mladog navijača, pamtit će to zauvijek

Lučin je protiv Islanda na Euru dobio nagradu za igrača utakmice po EHF-u, a onda je pokazao veliko srce.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

U vrlo uzbudljivoj utakmici u kojoj su pokazali dva potpuno drugačija lica u prvom i drugom poluvremenu, hrvatski rukometaši svladali su u Budimpešti reprezentaciju Islanda sa 23:22 (10:12) i tako došli do svoje prve pobjede u drugom krugu, a treće ukupno na Europskom prvenstvu.

Hrvatska je izgubila sve šanse za polufinale, ali dobila je sjajnog igrača za budućnost. Ime mu je Tin Lučin. Mladi 22-godišnji Riječanin rasturio je na ovom Euru, a Islandu je zabio šest golova, bio je skoro u svakoj utakmici najbolji hrvatski pojedinac.

Tin Lučin ekskluzivno: "Svjestan sam toga, ali to nije presudno, a mi imamo najbolje na svijetu!"

Lučin je protiv Islanda dobio nagradu za igrača utakmice po EHF-u, a onda je pokazao veliko srce. Riječanin je otišao do mladog navijača na tribini i poklonio mu zastavu i plaketu za igrača utakmice.

Navijač je bio u dresu Domagoja Duvnjaka, a Lučinova gesta ga je oduševila i to će sigurno zauvijek pamtiti.

Lučin nije bio na popisu igrača za Euro, ali nakon što su Duvnjak i Cindrić otpali za pripreme zbog koronavirusa izbornik Hrvoje Horvat sjetio se mladog Riječanina i napravio potez svoje trenerske karijere. Hrvatska je dobila sjajnog igrača, a tek su mu 22 godine. Ni Francuzi, a ni Srbi ga nisu mogli zaustaviti.

Gadža zabio za pobjedu, otkrio da ih je motivirao govor Čupića i Gojuna: ''To ćemo pamtiti cijeli život''

Horvat ga je zvao da pomogne u prijateljskim utakmicama protiv Rusije u Osijeku, a već je tamo pokazao da bi mogao pomoći i u nedostatku Duvnjaka i Cindrića on je ušao u autobus za Mađarsku.

Počeo u Rijeci

Lučin je rođen u Rijeci, a prve rukometne korake je napravio u Kozali kao i Halil Jaganjac. Danas igra u Poljskoj za Wislu Plock, ali ako ovako nastavi mogao bi doći i do transfera karijere. Ovakvo izdanje na Euru sigurno gledaju rukometni velikani.

Islandski mediji klanjaju se hrvatskim junacima: "Sredinom drugog poluvremena nismo im ništa mogli"

Metličić je oduševljen

''Ovo nitko nije napravio u povijesti reprezentacije ovaj debi, svaka mu čast, 22 godine, odavno nismo imali ovakav debi'', rekao je Petar Metličić za RTL nakon Srbije.