Nogomet
Nogomet

Znate li zašto Karim Benzema već pola desetljeća nosi zavoj od 40 eura oko desne ruke?

Napadač Al-Ittihada Karim Benzema već pola desetljeća nosi zavoj na ruci, tom rukom slavi kad zabije, a otkako je u Saudijskoj Arabiji, to se događa jako često.

Karim Benzema (Foto:Profimedia)

Francuski napadač Karim Benzema jedna je od najboljih "devetki" moderne nogometne ere, godinama je parao mreže u dresu Real Madrida kao suigrač Luke Modrića, a sad je već godinu i kusur dana u saudijskom Al-Ittihadu, ali nije promijenio svoje golgeterske navike jer u šest utakmica ove sezone ima sedam golova u ligi.

Nije zabio jedino u uvodnom kolu prvenstva, u preostalih pet na svakoj je bio strijelac, a ima i jedan hat-trick u sezoni. Svoj posljednji zabio je prije nekoliko dana Al-Okhdoodu.

Nosi zavoj na ruci već pola desetljeća

Po običaju, proslavio ga je visoko uzdignutim prstom u zraku, a mnogima je u oči upao zavoj koji nosi oko desne ruke, omotava ga već pola desetljeća oko ruke. Znate li zašto?

Isti zavoj omotavao je i Luis Suarez jer je ispod njega čuvao narukvicu sa svecima i fotografijama članova obitelji kao praznovjerje. Mnogi su mislili kako ga zato nosi i francuski veteran, ali njegov je medicinski.

Nosi medicinski zavoj od 40 eura

Oko ruke omotava zavoj koji košta 40 eura i koji nosi od 2019. Tad je protiv Betisa neugodno pao na prst poslije starta bivšeg igrača Barcelone Marca Bartre i slomio kost u malom prstu desne ruke.

Liječnici su mu savjetovali operaciju šake, zbog koje bi propustio dva mjeseca natjecateljskog nogometa, ali Realu je u tim trenucima gorjelo pod nogama. Bili su tek peti na ljestvici u prvoj postronaldovskoj sezoni, a Benzema je bio jedini u formi.

Liječnici su mu potom predložili spomenuti zavoj kako bi ga štitio od obnavljanja loma i s kojim je mogao nastaviti do konca te sezone pa tek onda pod nož, ali kad je došlo vrijeme operacije, kost je već bila krivo zarasla i više nije bilo potrebe za operacijom.

Odgodio operaciju zbog Reala

Benzema je rekao kako ga prst i dalje boli, međutim liječnici su mu rekli kako je pogriješio s odgađanjem operacije i zato već pola desetljeća od loma prsta mora na svakoj utakmici nositi zavoj.

Možda nema veze s praznovjerjem, ali izgleda da radi nešto s njegovom psihom jer je i dalje neumoljiv pred golom.

Baturina pao u drugi plan: Realovi skauti traže novog Kroosa i pronašli su ga u Vatrenom, opsežno će ga skautirati ove sezone

Trener uoči derbija izbacio Anasa Sharbinija iz momčadi: "Sad razumijem Keka"

Kad je vas netko zadnji put ovako počastio pivom? Ovakva gesta se ne pamti

Tablica Saudi Pro lige:

Standings provided by Sofascore

 

Više o