Nogomet
Nogomet

Zidane će morati još malo pričekati, Francuzi potvrdili planove za Deschampsa

12-godišnji staž Didiera Deschampsa na klupi francuske reprezentacije bit će još malo produžen.

Didier Deschamps i Zinedine Zidane (Foto:Profimedia)

Unatoč neuspjehu da svojoj kolekciji europskih naslova dodaju onaj treći, Francuzi su odlučili svog dugogodišnjeg izbornika, Didiera Deschampsa, ostaviti još jedan ciklus u toj ulozi.

Deschamps je zaradio jako puno kritika za nastupe na Euru u Njemačkoj još i prije polufinale, u kojem su doživjeli poraz od Španjolske rezultatom 2:1.

Veliki broj Francuza nadao se Zidaneu

Ipak, potvrđeno je kako će nastaviti voditi reprezentaciju minimalno do kraja Svjetskog prvenstva 2026. godine u SAD-u, Meksiku i Kanadi. 

To znači kako će Zinedine Zidane, za kojeg se vjeruje kako je njegov siguran nasljednik, još malo morati pričekati da bi preuzeo reprezentaciju s kojom se uz Deschampa kao igrač popeo na svjetski i europski tron.

Jedna titula sa šest natjecanja

Deschamps je na klupi Francuske došao do četvrtfinala SP 2014. u Brazilu, gdje je poražen od Njemačke, da bi dvije godine kasnije od Portugala izgubio finale Eura na domaćem terenu. 2018. godine preko Hrvatske se popeo na svjetski tron, dok je na na prošlom Euru ispao od Švicarske već u osmini finala.

Finale svjetskog prvenstva u Katru još mu je jedan u nizu uspjeha, dok je sad na Euru došao do polufinala.

Ipak, mnogi u Francuskoj vjeruju kako je s ovom generacijom na tih šest natjecanja morao osvojiti više od jedne titule. Imat će za dvije godine još jednu priliku.

Poznato drugo žensko polufinale Wimbledona, Mate Pavić ispao

Senzacionalan uspjeh Hrvatice u Beogradu: Osvojila tri medalje i postavila novi svjetski rekord!

Turski novinar tvrdi: Džeko odbio ponudu Hajduka, spreman je napustiti Fener pod jednim uvjetom