Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svjetsko prvenstvo, bravo!

Senzacionalan uspjeh Hrvatice u Beogradu: Osvojila tri medalje i postavila novi svjetski rekord!

Od 04. do 10. srpnja Beograd je bio domaćin CMAS Svjetskog bazenskog prvenstva u ronjenju na dah.

Mirela Kardašević (Foto: privatna arhiva)

Sjajna Mirela Kardašević završila je Svjetsko bazensko prvenstvo u ronjenju na dah s tri medalje i novim svjetskim rekordom.

Osvojila je zlatnu medalju s novim svjetskim rekordom u dinamici s monoperajom (282 metra), srebrnu medalju u dinamici s bifin perajama (260 metara) te srebrnu medalju u dinamici bez peraja (209 metara).

S ovim postignućima Kardašević je postala najuspješnija sportašica na Svjetskom prvenstvu, osvojivši najviše medalja i postavivši novi svjetski rekord u svojoj kategoriji.

"Završilo je Svjetsko bazensko prvenstvo u Beogradu i vrlo sam zadovoljna rezultatima jer su sva tri rezultata moji najbolji osobni rezultati do sada. Nadala sam se možda malo boljem rezultatu u prve dvije discipline, no s obzirom da se nisam dvije godine natjecala na Svjetskom prvenstvu, moram biti skromna i zahvalna na ovom što sam uspjela postići, pogotovo zadnji dan kada je stres bio najveći i samu sebe sam iznenadila ovim rekordom. Uz sve poteškoće i stres koje smo prolazili moji kolege i ja zadnja dva-tri mjeseca zbog suspenzije, postići ove rezultate je velika stvar i pokazuje još jednom da je Hrvatska među najjačim zemljama svijeta u ronjenju na dah. Sve to dugujemo našem treneru Ivanu Drvišu, koji nas je uspio održati motiviranima unatoč brojnim preprekama i zahvaljujući njemu ponovno smo ostvarili vrhunske rezultate", izjavila je Mirela Kardašević.

Na Svjetskom prvenstvu nastupili su i Vanja Peleš koji je osvojio srebrnu medalju u dinamici bez peraja s 216 metara, dok je Goran Čolak osvojio srebrnu medalju u dinamici s monoperajom s 285 metara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider