Nogomet
Nogomet

Hajduk izbjegao dva najteža protivnika i dobio odličan ždrijeb, Osječani i Riječani mogu biti zadovoljni

Hajduk, Rijeka i Osijek saznali su svoje protivnike, odnosno potencijalne protivnike u trećem pretkolu Konferencijske lige.

Kristijan Lovrić (Foto:Vlado Kos / CROPIX)

U Nyonu se održao ždrijeb trećeg pretkola Konferencijske lige, u kojem su se našla imena Hajduka, Rijeke i Osijeka, odnosno hrvatski predstavnici saznali su svoje protivnike ili potencijalne protivnike.

Dinamo nije imao sreće, kakav je Vidin AEK? Nisu bez razloga prvaci Grčke

Prvi je na red došao Hajduk, koji je imao četiri moguće opcije, a ždrijeb je na kraju Splićane pomazio i donio im onu najpoželjniju.

Hajduku prolazan protivnik i potencijalno nositeljstvo u play-offu

Igrat će protiv pobjednika susreta između grčkog PAOK-a i izraelskog Beitara iz Jeruzalema. Budu li to Grci, Hajduk bi u slučaju prolaska u play-off kolo preuzeo status nositelja.

Prvi susret igrat će se 10. kolovoza u Splitu, dok je uzvrat točno tjedan dana kasnije.

Splićani mogu biti zadovoljni jer su izbjegli vrlo jaka imena poput nizozemskog AZ-a i turskog Bešiktaša, koji još k tome nema status nositelja u play-offu.

Rijeka je imala povoljan ždrijeb zbog statusa nositelja, a savladaju li kosovski Dukagjini, slijedi im susret protiv boljeg iz ogleda predstavnika Farskih otoka, B36 Torshavna i velškog Haverfordwest Countyja. Rijeka će prvi susret igrati u gostima.

Na njihovu žalost, Riječani nemaju nikakvu opciju kojom bi bili nositelji u play-offu.

Osječani postaju navijači rumunjskog Cluja

Osijek je imao pet opcija, a može se reći kako su na kraju dobili onu drugu najpoželjniju. Izbjegli su, recimo, belgijski Gent ili švedski Djurgarden, koji je težak protivnik i ne donosi nositeljstvo, no želja o susretu protiv češke Viktorije Plzen njihovim se navijačima nije ostvarila.

Evo tko čeka Dinamo ako izgubi od Astane: Stari znanci ili susjedi u lovu na Europsku ligu

Umjesto toga, čeka ih ogled protiv boljeg iz susreta rumunjskog Cluja i turskog Adana Demirspora, gdje će navijači Bijelo-plavih bez sumnje navijati za rumunjskog predstavnika. 

On bi Osječanima, ako prije toga savladaju mađarski ZTE, a onda i Rumunje, donio status nositelja u play-offu. S druge strane, jaki turski Adana djeluje kao vrlo nepoželjna opcija baš zbog suprotnoga. Oni status nositelja u četvrtom pretkolu nikako ne mogu ostvariti.