Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legija stranaca u Ateni

Dinamo nije imao sreće, kakav je Vidin AEK? Nisu bez razloga prvaci Grčke

Dinamo je izvukao najtežeg mogućeg protivnika u trećem pretkolu Lige prvaka, radi se o grčkom AEK-u.

Domagoj Vida (Foto: Profimedia)

Dinamo je s nestrpljenjem iščekivao današnji ždrijeb trećeg pretkola Lige prvaka. Najpoželjniji protivnik bio je pobjednik dvomeča Aris – Maccabi Haifa, ali Modre nije sreća pomazila, čeka ih grčki prvak AEK.

Dinamo na ždrijebu Dinamo saznao na koga nakon Astane: Dočekao ga najteži mogući ždrijeb divider

Žuto-crni iz Atene završili su na prvom mjestu grčke Superlige s 83 boda, pet više od Panathinaikosa. Osvajači su dvostruke krune u Grčkoj, u finalu Kupa svladali su PAOK i tako postali dvostruki prvaci prvi put nakon 1978. godine.

AEK je 13 puta bio grčki prvak, prošle sezone podigli su pehar nakon pet godina čekanja. Radi se o iskusnoj momčadi punoj raznih internacionalaca, naš Domagoj Vida dao je obol osvajanju titule, a tu su i dobro poznati Sidibe, Gaćinović, Amrabat i Zuber.

Legija stranaca u Ateni

Momčad AEK-a s klupe vodi 49-godišnji Argentinac Matías Almeyda, a kapetan kluba njegov je sunarodnjak Sergio Araujo.

Shaka Hislop VIDEO Legendarni vratar srušio se u prijenosu prije utakmice Reala i Milana divider

Prema Transfermarktu momčad vrijedi 57,7 milijuna eura, ipak gotovo upola manje od Dinama, koji njemački portal procjenjuje na 109,2 milijuna eura.

Navrjedniji eksponat momčadi iz Atene reprezentativac je Trininada i Tobaga Levi Garcia, koji vrijedi sedam milijuna eura prema Transfermarktu. Raznovrsni napadač je prošle sezone upisao 37 nastupa u svim natjecanjima, a postigao je 18 pogodaka i dodao sedam asistencija.

Luka Modrić u SAD-u VIDEO Luka oduševio hrvatskog novinara u Americi, prepoznao ga i javio se: ''Vidimo se poslije'' divider

Većinu rostera čine stranci, čak ih je 21 u redovima Žuto-crnih. Grka gotovo i da nema u prvih 11, osim standardnog desnog beka Lazarosa Rote i vratara Athanasiadisa.

AEK dobio novi dom prošle sezone

Dinamo će, ako prođe Astanu, zasigurno čekati paklena atmosfera u Ateni. AEK je prošle godine dobio svoj novi dom, impozantan stadion imena OPAP Arena ili stadion Aja Sofia, koji prima više od 32 tisuće gledatelja.

Vlasnik AEK-a je grčki multimilijarder Dimitris Melissanidis, koji je poznat po svojoj kompaniji Aegan oil. AEK je u grčkoj poznat kao ljevičarski klub, a najbolja prijateljstva gaji s Marseilleom, Livornom i St. Paulijem.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider