Nogomet
Nogomet

Vratio nam se HNL i sudački repovi: Je li Lovrić s pravom poništio pogodak Slaven Belupa?

Nogometaši Hajduka slavili su 2:1 protiv Slaven Belupa u 1. kolu SuperSport HNL-a.

Zdenko Lovrić (Foto:Duje Klarić/Cropix)

Nogometaši Hajduka osvojili su tri boda na startu nove sezone HNL-a, pred više od 25.000 gledatelja na Poljudu Splićani su nadjačali Slaven Belupo s 2:1 (2:1).

Svi su pogoci postignuti u prvom poluvremenu. Golove su za Hajduk dali Marko Livaja iz jedanaesterca u 18. minuti te novo pojačanje Abdoulie Sanyang u 37. minuti, dok je na drugoj strani jedino poentirao Matej Šakota u nadoknadi prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme nije bilo sadržajno kao prvo, ali bilo je nekoliko zanimljivih situacija. Jedna takva je iz 82. minute susreta kada je sudac Zdenko Lovrić poništio pogodak Slaven Belupu, točnije autogol mladog Prpića.

VIDEO Šibenčani priredili senzaciju kod Osijeka: Čavlina poklonio pobjedu gostima

Caimacov je ubacio iz slobodnog udarca s 40-ak metara, lopta je padala na 10 metara od Kalinićevih vrata, a Dominik Prpić je nespretnom reakcijom uputio loptu prema svojoj mreži. Svi su pomislili da je riječ o pogotku i izjednačenju, ali odmah se oglasio Lovrić i poništio pogodak.

Naime, Božić i Prpić su bili u duelu, bilo je kontakta između dva braniča, a je li on bio dovoljan da Lovrić tako odlučno odmah poništi pogodak? Pogledajte OVDJE i procijenite sami.

FOTO Torcida zanimljivom porukom obilježila Oluju: "Bježali su i proklinjali majku..."

VIDEO Novo pojačanje Hajduka prekinulo golgeterski post: Zabio nakon više od 450 dana!