Nogomet
Nogomet

Vlahović i Mitrović bolji od Haalanda, Srbija preko Norveške izborila elitnu grupu Lige nacija

U izravnom susretu protiv Norveške, reprezentacija Srbije slavila je rezultatom 0:2 te izborila elitni rang Lige nacija.

Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović (Foto:Afp)

Po prvi put otkako je osnovana Liga nacija, Srbija će u njenoj četvrtoj sezoni zaigrati unutar najvišeg ranga, onog elitnog. To su izborili pobjedom protiv Norveške na gostujućem terenu, rezultatom 0:2.

Norvežani su prije posljednja dva kola imali sve u svojim rukama. No, prvo su izgubili na gostovanju od Slovenije, a onda nisu uspjeli osvojiti bod na domaćem terenu u izravnom susretu za plasman u elitni rang. 

Pobjedu Srbiji osigurao je njihov ubojiti napadački dvojac koji čine Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović

Vlahović je prvi pogodak na susretu postigao u 42. minuti, kad je s prve vratnice spremio ubačaj Filipa Kostića. Njegov pogodak možete vidjeti OVDJE.

Prednost pred odmor donijela je opušteniju Srbiju u drugom dijelu,  a to su naplatili u 54. minuti pogotkom Mitrovića. Ujedno njegovim 50. pogotkom za reprezentaciju.

VIDEO Benjamin Šeško zabio spektakularan volej, reakcija slovenskog komentatora dodatno ukrasila dojam

Srbija je do kraja susreta zadržala prednost i ostvarila planirani uspjeh.

Preostali susret ove skupine odigrali su u Stockholmu Švedska i Slovenija. Utakmica je završila 1:1, čime su Slovenci osigurali ostanak u drugom rangu, dok Šveđani ispadaju u treći, gdje se nalaze reprezentancije niti približno njihovog ranga.