Nogomet
Nogomet

Visoke tenzije uoči Jadranskog derbija: Špijunska misija Rijekina stožera, pa napad huligana na igrače Hajduka

U srijedu Rijeka dočekuje Hajduk na Rujevici u zaostaloj utakmici 5. kola Prve HNL…

Nesvakidašnju uvertiru u Jadranski derbi imao je Hajduk u Opatiji, gdje se nakon gostovanja u Osijeku otišao spremati za gostovanje u Rijeci.

Prvo su na jučerašnjem treningu na terenu obližnjeg četvrtoligaša iz Viškova Splićani uočili pomoćnog trenera Rijeke Vjeku Miletića u svojevrsnoj špijunskoj misiji. Zamolili su ga da napusti teren, na što se, kako nam kažu iz tabora Bijelih, pomoćnik Simona Rožmana samo preselio na obližnje uzvisine, odakle je dalekozorom nastavio promatrati trening.

Potom je u kasnim večernjim satima pred hotelom u Opatiji splitska delegacija doživjela puno veću neugodnost. Dvadesetak navijača Rijeke došlo ih je vrijeđati, čak i gađati raznim predmetima, a nestala je i registracijska oznaka sa službenog autobusa Bijelih.

Trener Hajduka Paolo Tramezzani kaže da dobro poznaje suparnika:

Težak incident u Opatiji: Huligani napali igrače Hajduka, predmetima gađali hotel!

"Analizirali smo i gledali jako puno utakmica Rijeke. Znam da u zadnjih 10 godina nije bilo lako s njima, u posljednjih 30 utakmica dobili smo samo dvije, ali to je i dobro - pokušati promijeniti tu situaciju."

Trener Rijeke Simon Rožman ističe:

"Treba se i dalje imati neku energiju na terenu i sigurno neke nijansice ispravit do te mjere šta smo već radili puno bolje - da se to vrati pa onda ću reći i vjera i želja da bi sva tri boda ostala na Rujevici."

Tramezzani ističe što će biti najbitnije:

"Moramo biti fokusirani svih 90 minuta, moramo biti direktniji i opasniji u posljednjih 30 metara. Isprobavamo neka rješenja na treninzima, imamo još jedan trening danas - posljednji pred utakmicu i sutra ćemo biti spremni za igru."

Pomoćni trener Rijeke došao špijunirati Hajduk, Splićani ga otjerali, ali on nije odustao

Više o