Nogomet
Nogomet

VIDEO Tri godine kasnije ista stvar: Suci su pogurali Engleze u dva finala Eura zaredom

Gledajući utakmicu Engleske i Nizozemske, navijači Danske su vjerojatno proživjeli svoje polufinale Euro ispočetka.

Kazneni udarac na Sterlingu (Foto:Afp)

Nogometna reprezentacija Engleske izborila je drugo finale Europskog nogometnog prvenstva za redom. U Dortmundu su svladali Nizozemsku rezultatom 2:1.

No, utakmica je ponudila puno repova, ponajviše na račun suca Felixa Zwayera, koji je, sve se više može tako zaključiti, Nizozemce zakinuo dosuđenim kaznenim udarcem za Engleze u 18. minuti.

Povijest se ponovila

Harry Kane je bio precizan te poveo Gordi Albion prema preokretu, koji je zaključio Olie Watkins u završnici utakmice.

Nakon svega što se dogodilo, mnogi su se prisjetili polufinala prošlog Eura i utakmice Engleske protiv Danske. Utakmice koja je završila istim rezultatom, ali također uz sudački poguranac.

Tada je u glavnoj ulozi bio Danny Makkelie, sudac kojeg smo na ovom Euru upoznali kao onog koji je sudio susret Hrvatske i Italije te koji je pokazao sudačku nadoknadu u trajanju od osam minuta.

On je u pred kraj prvog produžetka utakmice pokazao na kazneni udarac, nakon pada Raheema Sterlinga u kaznenom prostoru. Iako je usporena snimka pokazala da kontakta za kazneni udarac nije bilo, VAR nije reagirao i Kane je pogodio te odveo svoju momčad prema finalu.

Kaznenog udarca na Sterlingu možete se prisjetiti OVDJE.

Mnogi prozivaju da im se ponovi ista sudbina

Englezi su tim putem otišli do finala, gdje su na domaćem terenu poraženi od Talijana, u susretu koji je rezultirao i s velikim organizacijskim kaosom.

Tri godine kasnije, Danny Makkelieja zamijenio je njemački sudac Felix Zwayer, koji je dosudio kazneni udarac za Engleze i to nakon reakcije VAR-a do koje jednostavno nije smjelo niti doći.

Englezi su još jednom u finalu, a mnogi se upravo zbog tih sudačkih propusta nadaju da će još jednom biti kažnjeni. Vjerojatno ne tako bolno kao na Wembleyu u ljeto 2021. godine, ali mnogima će biti dovoljno samo to da još jednom propuste priliku "nogomet vratiti kući".

UEFA zabranila Zekiću i igračima znak u sjećanje na Srebrenicu: "Crni flor može, ali ovo ćete morati prekriti"

Bayern zaključio veliki transfer: Bavarci doveli pojačanje u veznom redu

Njemački sudački ekspert žestoko popljuvao suca koji je dao penal Englezima: Predvidio je što će se dogoditi!