Nogomet
Nogomet

VIDEO Seksualno zlostavljao maskotu: Španjolski nogometaš proglašen krivim za incident iz 2019.

Bivši bek španjolske Celte, Hugo Mallo proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje maksote na utakmici La Lige prije pet godina.

Hugo Mallo i maskota Espanyola (Foto:Profimedia)

Španjolski nogometaš Hugo Mallo proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje od strane Kaznenog suda u Barceloni, koji je utvrdio da je optuženi tijekom utakmice između Espanyola i Celte, neprimjereno dodirivao osobu koja je radila kao maskota Espanyola.

Bivši igrač Celte pozvan je na saslušanje 10. srpnja 2019., gdje je negirao bilo kakvo kazneno djelo, tvrdeći da je normalno pozdravljao kako nogometaše, tako i maskote, čiji spol, kako je rekao, nije znao.

Više od pet godina kasnije, Mallo je kažnjen s 1.000 eura kao odšteta za nematerijalnu štetu. Također, nogometaš koji sada igra za Aris iz Soluna, mora platiti novčanu kaznu od deset eura dnevno tijekom 20 mjeseci.

"Optuženi je stavio ruke ispod kostima..."

U presudi od jedanaest stranica, u dijelu koji se odnosi na dokazane činjenice, navodi se što se dogodilo prije utakmice:

"Optuženi je, s namjerom zadovoljenja svoje pohote i ponižavanja seksualnog identiteta žrtve, stavio ruke ispod kostima i dodirivao joj grudi."

"Kazneni sud broj 19 u Barceloni osuđuje nogometaša na kaznu od 6.000 eura zbog seksualnog zlostavljanja koje je počinio u travnju 2019., prije početka utakmice, dodirujući ženu koja je tada bila obučena kao maskota protivničke ekipe," izjavio je ovog četvrtka na društvenim mrežama Visoki sud Katalonije.

Video incidenta možete pogledati OVDJE.

Zajedničko priopćenje Torcide i Našeg Hajduka: Najavili promjene u modelu upravljanja Hajdukom!

Gattuso uoči derbija: "Dinamo stalno igra ovakve utakmice, a mi moramo biti veliki Hajduk"

Novi rasistički skandal u Londonu: Zvijezdi Tottenhama zbog neslane šale prijeti dugotrajna suspenzija