Nogomet
Nogomet

VIDEO Modrićevih 500 nastupa za Real: Prošlo je 11 godina, a Luka je postao jedan od najvećih u povijesti Kraljeva

Luka Modrić danas je upisao svoj 500. nastup za Real Madrid na najvećoj nogometnoj sceni.

Jedan od najvećih veznjaka u povijesti, u najvećem nogometnom derbiju, upisao je 500. nastup za po mnogima najveći klub na svijetu. Luka Modrić, u El Clasicu, za madridski Real.

Impresivno zvuči da je četvrti stranac u povijesti po broju nastupa za Kraljevski klub, ispred su Karim Benzema, Marcelo i Roberto Carlos, a iza Modrića na petom mjestu Cristiano Ronaldo.

A sve je počelo 27. kolovoza 2012. godine kada je poslije iscrpljujućih pregovora konačno iz Tottenhama stigao na Santiago Bernabeu.

VIDEO Ušao Modrić, Real preokrenuo! Veliko slavlje Kraljeva u Barceloni, Bellingham presudio Kataloncima

"Stvarno sam sretan što sam ovdje. Veselim se igranju za Real. Ovo je za mene veliki izazov, najveći izazov moje nogometne karijere. Siguran sam da ću uspjeti i to je to. Imam sve što mi treba ovdje: najboljeg trenera na svijetu, najbolje igrače i ja samo trebam uživati i igrati svoju igru'', rekao je Luka po dolasku u Madrid.

I ispunio je Modrić baš sve. 2018. godine postao je Zlatna lopta, a njegovi dosezi s Realom uistinu su nevjerojatni:

Na terenu je u Realovom dresu dosad proveo 36 580 minuta, postigao 37 golova, upisao 77 asistencija te osvojio 23 trofeja. Idemo redom:

VIDEO Modrić asistirao za trijumf Reala u posljednjim minutama El Clasica

Pet Liga prvaka, tri španjolska prvenstva, dva Kupa kralja, četiri španjolska Superkupa, četiri europska Superkupa te pet puta naslov Svjetskog klupskog prvenstva.

Velikani biranim riječima govorili o našem Luki

Ne čudi što mu se svih ovih godina klanja čitav nogometni svijet, evo samo nekih koji su biranim riječima o Luki govorili pred kamerama Nove TV. Sergio Ramos, Rafael van der Vaart, Robin van Persie i brojni drugi probranim su riječima govorili o našem kapetanu.

Luka Modrić ispisao povijest najvećeg nogometnog derbija na svijetu

Sretni smo i mi što je i dalje prepun motiva, i u Realu, a pogotovo u dresu Hrvatske. U Lukin elan i želju ne sumnjamo, samo neka bude zdravlja.

Luka Modrić (Foto: Sofascore)

Statistiku omogućuje Sofascore