Nogomet
Nogomet

VIDEO Englezi na irski pogon ušutkali Dublin: Oba pogotka zabili nekadašnji reprezentativci Irske

Engleski reprezentativci Jack Grealish i Declan Rice jednom su nosili irski dres, a danas su u jednom poluvremenu kaznili bivšu reprezentaciju.

Declan Rice i Jack Grealish (Foto:Profimedia)

Današnji ogled između Irske i Engleske u Dublinu imao je više od rezultatskog imperativa. Većina priče uoči utakmice bila je centrirana oko dvojice engleskih reprezentativaca Declana Ricea i Jacka Grealisha.

Grealish koji je mogao igrati za Irsku preko svog djeda s majčine strane, predstavljao je zemlju na U17, U19 i U21 razini.

2016. godine kada je stekao status prvotimca u Aston Villi, odlučio je promijeniti reprezentaciju i predstavljati Englesku na U21, pa zatim na seniorskoj razini.

Rice ljubio grb, a zatim ga izdao

Irci mu to nikada nisu oprostili, ali njegov sadašnji reprezentativni kolega Declan Rice napravio je puno gore.

Rice je stekao pravo igranja za Irsku preko djeda i bake s očeve strane, a kao i Grealish, Irsku je predstavljao na U17, U19 i U21 razini. Međutim, ovdje dolazi do razlike.

Rice je 2018. debitirao za seniorsku reprezentaciju Irske, a nakon toga je dodao još dva nastupa na svoj rezime. Nije ni skrivao svoju "ljubav" za zemlju, kojoj je više puta poljubio grb, a čak je i pričao kako jednog dana želi biti kapetan reprezentacije.

Godinu dana kasnije, javila se Engleska i Gareth Southgate te je Rice odlučio promijeniti reprezentaciju unatoč tome što je već nastupio tri puta za Irsku.

Danas obojica zabila nesuđenoj reprezentaciji

Irski navijači im to nikada nisu oprostili, a danas su po prvi puta stigli u bijelom dresu Engleske u Dublin. Reakciju navijača na najavljivanje njihovih imena možete pogledati OVDJE.

Dvojica sada engleskih reprezentativaca očito su bili motivirani neugodnim dočekom, te su već na poluvremenu obojica bili na listi strijelaca. Pogodak Declana Ricea možete pogledati OVDJE, a Grealishev OVDJE.

Declan Rice svoj pogodak nije proslavio, ali Grealish se nije suzdržavao. Vjerovatno zato što zabija u prosjeku tri puta godišnje.

Kako bi navijačima Irske bilo još teže, na suprotnoj klupi sjedi Lee Carsley, nekadašnji irski reprezentativac s preko 40 nastupa, a prošle godine je odbio preuzeti klupu svoje zemlje.

VIDEO Prosinečki izgubio u debiju, uslijedila je žustra prozivka igrača: "Nemojte više nikad..."

Hrvatska ima treću medalju u Parizu! Sinovčić u napetoj završnici stigao do bronce

Portugalac bio na rubu transfera karijere, a onda je procurila snimka: Rusima se ovo nije svidjelo