Nogomet
Nogomet

Novi Xavi izazvao pomutnju: Je li ovo znak da dolazi u Barcu?

Mnogi ga vide kao idealnog igrača za Barcelonu, a čini se da su simpatije obostrane.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Jedan od glavnih ciljeva Barcelone u ljetnom prijelaznom roku je dovođenje pojačanja u veznom redu. Andres Iniesta, žila kucavica momčadi Barcelone, više nije u cvijetu mladosti i Barcelona mora pronaći igrača koji će u budućnosti zauzeti njegovu poziciju.

Kao idealan kandidat nametnuo se Marco Verratti, 24-godišnji veznjak PSG-a. On bi se svojim kvalitetama idealno uklopio u planove Ernesta Valverdea koji želi Barcu vratiti korijenima, a ta ideja se sviđa i legendi kluba Xaviju Hernandezu, koji je u više navrata izjavio kako bio voli vidjeti Talijana kao svog nasljednika u veznom redu Blaugrane.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Francuski L'Equipe objavio je vijest koja je izazvala optimizam u Kataloniji: Verratti želi otići iz PSG-a, a o svojim namjerama već je razgovarao s čelništvom kluba. Prema riječima njegovog agenta Verratti osjeća da klub nije napredovao posljednjih godina – u Europi nisu ostvarili željeni iskorak, a ove sezone izgubili su i dominaciju u Francuskoj nakon što je naslov osvojio Monaco.

Barcelona želi Verrattija, a čini se da i Verratti želi u Barcelonu

Igrač je upravo kada je objavljena vijest da želi napustiti PSG na Instagramu objavio video u kojem zvoni zvoncem s hotelske recepcije, što su mnogi protumačili kao poruku da je kucnuo čas za promjenu sredine.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Verratti želi otići u klub s kojim će se boriti za najveće trofeje, a pogotovo onaj osvajača Lige prvaka. Brojni klubovi su zainteresirani za njegove usluge – osim Barcelone, u svojim redovima ga žele Juventus, Chelsea i Bayern, ali u Kataloniji vjeruju da Verratti želi sljedeće sezone obući crveno-plavi dres.

Njegove aktivnosti na društvenim mrežama izazvale su euforiju među navijačima još početkom lipnja, a nakon nove objave i zadnjih vijesti iz Francuske, navijački puk Barcelone već vidi Verrattija kako iz sredine terena dirigira igrom Barcelone.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Međutim, postoje dvije prepreke u realizaciji ovog transfera. Jedna je paprena cijena, a druga vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi. On nema namjeru olako pustiti svog ponajboljeg igrača; spreman mu je ponuditi veću plaću, a procjenjuje se da bi Barca za njegove usluge trebala iskrcati 80 milijuna eura, što nije mali zalogaj za Barcelonu koja ovoga ljeta ne može računati na neograničen budžet.